Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Δήμαρχος Καντάνου: Απαράδεκτη η επίθεση στον Μανώλη Γλέζο

Ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε ο Μανώλης Γλέζος από αστυνομικούς των ΜΑΤ, εξέδωσε και ο πρόεδρος του "Δικτύο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας Περιόδου 1940-45", δήμαρχος Καντάνου, Ευτύχης Δασκαλάκης.
Στην ανακοίνωση του, ο κ. Δασκαλάκης εκφράζει την "Αγανάκτηση" και τον "αποτροπιασμό" για το περιστατικό.
"Ο Μανώλης Γλέζος είναι ένας αγωνιστής, ένα σύμβολο, η προσφορά του οποίου στην πατρίδα είναι εξαιρετικά σημαντική και αναγνωρισμένη απ' όλους" αναφέρει. "Άνθρωποι όπως ο Μανώλης Γλέζος, που καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους έβαλαν πάνω απ' όλα την πατρίδα και την υπηρέτησαν με συνέπεια, αγωνιστικότητα, σθένος και αυταπάρνηση, αξίζουν μόνο τον σεβασμό μας", επισημαίνει ο κ. Δασκαλάκης.
"Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο αστυνομικοί να εξαπολύουν επίθεση με χημικά σ' έναν ηλικιωμένο άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί τους και δεν προκαλεί. Όποιος και αν είναι αυτός" τονίζεται στην ανακοίνωση του δημάρχου Καντάνου.
"Είναι ακόμη πιο απαράδεκτη και κατακριτέα η συμπεριφορά τους, όμως, όταν ο άνθρωπος αυτός είναι ο Μανώλης Γλέζος. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν έχουν συνειδητοποιήσει τι έπραξαν. Σε κάθε περίπτωση λυπάμαι για λογαριασμό τους", τονίζει ο κ. Δασκαλάκης, καταλήγοντας ότι : "Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να είναι δίπλα στον πολίτη. Με σεβασμό, κατανόηση, επαγγελματικότητα και όχι απέναντί του, με συμπεριφορές που θυμίζουν άλλες εποχές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου