Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μέσω Ιντερνετ, διακοπές χωρίς κόστος

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Διακοπές δωρεάν μέσω Διαδικτύου! Πρόκειται για έναν σύγχρονο τρόπο διακοπών που δεν κοστίζει τίποτα! Μόνο αγάπη και διάθεση για προσφορά και φιλοξενία.
Αυτές τις μέρες στα Χανιά βρίσκονται δύο κοπέλες από την Εσθονία που φιλοξενούνται στο σπίτι ενός Χανιώτη. Η επαφή έγινε στον ιστότοπο www.hospitalityclub.org.
«Είναι καταπληκτικό να υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, άγνωστοι σε εσένα, που να είναι πρόθυμοι να σε φιλοξενήσουν σπίτι τους και να σε ξεναγήσουν στις ομορφιές του τόπου τους», λέει η 19χρονη Annika Lindemann, που μαζί με τη συνομήλικη φίλη της Luise Marie Petter βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη. Τα δύο κορίτσια, όπως και αρκετός νεαρόκοσμος, κάνουν διακοπές εκμεταλλευόμενες το Διαδίκτυο. Σε ιστότοπους όπως το hospitalityclub.org άντρες και γυναίκες δηλώνουν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους άτομα ή και παρέες.
- Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό ενός ουδέτερου παρατηρητή είναι κατά πόσον αυτός ο τρόπος διακοπών είναι ασφαλής. Δεν υπάρχει μια ανασφάλεια όταν φιλοξενείσαι από κάποιον που δεν γνωρίζεις;
«Θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο», συμφωνεί η Annika. Ωστόσο, όπως συμπληρώνει, «στο site για κάθε λογαριασμό υπάρχουν σχόλια από τους άλλους για τη συμπεριφορά, τον τρόπο με τον οποίο ζει, τι άνθρωπος είναι. Από εκεί παίρνεις πολύ καλές πληροφορίες, ύστερα συνομιλείς μαζί του και μπορείς στη συνέχεια να επιλέξεις με σιγουριά. Μέχρι τώρα στα ταξίδια μας δεν είχαμε κανένα πρόβλημα». Οι δύο κοπέλες είναι χαρούμενες που βρίσκονται στα Χανιά αυτήν την εποχή, παρ' ότι ο καιρός δεν είναι και ο καλύτερος. «Είναι ήσυχα και πολύ όμορφα. Οσο για τον καιρό, αν δεν έχετε έλθει στην Εσθονία δεν ξέρετε τι είναι χειμώνας», τονίζει η Luise. Και οι δύο κοπέλες συστήνουν σε όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει, αφού πρώτα το ψάξει καλά, αυτόν τον τρόπο διακοπών.
«Εδώ και πολλά χρόνια υποδέχομαι μέσω αυτού του τρόπου κοινωνικής δικτύωσης νέα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν την πόλη μας», αναφέρει ο Κώστας Τζωρτζάκης, ο Χανιώτης οικοδεσπότης των δύο κοριτσιών. Οπως εξηγεί, αυτός ο τρόπος τουρισμού χρησιμοποιείται από αρκετό κόσμο που επιθυμεί να γνωρίσει καλύτερα τους τόπους που επισκέπται, κάτι που δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αν έρχονταν με κάποιο γκρουπ ή μόνοι.
(Ελευθεροτυπία - 29/3/2010)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=146438

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου