Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Κινητοποιήσεις στη Γαύδο για το πλοίο

Το ποτήρι ξεχείλισε για τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές και επισκέπτες της Γαύδου οι οποίοι προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής σε μεγάλη συγκέντρωση στο λιμάνι, στον Καραβέ, διαμαρτυρόμενοι για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της νήσου.
Η συγκέντρωση είχε κεντρικό σύνθημα «ένα καράβι για τη Γαύδο - όχι άλλα ψέματα» και έγινε έπειτα από απόφαση λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων του νησιού.
«Οχι στο κράτος των εταιρειών, ζήτω ο αγώνας των Γαυδιωτών» έγραφε ένα πανό.
Οι συγκεντρωμένοι που συνέστησαν επιτροπή αγώνα διαμαρτυρήθηκαν για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του νησιού και απαίτησαν την άμεση επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος. Οπως τονίζει η επιτροπή αγώνα, η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού είναι τραγική. Οι λιγοστοί επισκέπτες φτάνουν με μεγάλη ταλαιπωρία στη Γαύδο και οι συνθήκες θυμίζουν εποχές της περασμένης εικοσαετίας.
Η επιτροπή αγώνα απέκλεισε το λιμάνι με βάρκες και καΐκια, περιμένοντας την αντίδραση της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης, μας είπε ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποκλεισμό του λιμανιού.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαμπάκης είχε εισπράξει την υπόσχεση του πρωθυπουργού και υπουργών ότι θα βρεθεί λύση, αλλά τελικά τα λόγια ποτέ δεν έγιναν πράξεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Ελευθεροτυπία - 9/8/2010)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=191414

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου