Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων

Σοβαρές καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων διατυπώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η προστασία των ζώων”. Χθες, προχώρησε και σε έκδοση “εβδομαδιαίου δελτίου κακοποιήσεων Ν. Χανίων”. Παράλληλα, ο Σύλλογος ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο παζάρι στο ενετικό λιμάνι, δίπλα από το Γυαλί Τζαμί και καλεί όποιον μπορεί να περάσει για να τον ενισχύσει οικονομικά.Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Αναστασία Μπομπολάκη, την εβδομάδα που μας πέρασε ο Σύλλογος ενημερώθηκε και ασχολήθηκε με περιστατικά κακοποιήσεων. Μεταξύ άλλων και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου:
-Γυναίκα στην περιοχή Αϊ - Γιάννη κυνικά παραδέχτηκε, ότι τοποθετεί φόλες στην περιοχή γύρω από το σπίτι της. “Πρόσφατα δολοφονήθηκαν 10 περίπου ζώα συντροφιάς. Η εν λόγω κυρία, σύμφωνα με τους μάρτυρες, χρησιμοποιεί και τη μέθοδο του πνιγμού για τη δολοφονία αδέσποτων ζώων. Εγινε μήνυση, συνελήφθη και θα δικαστεί.
Την επομένη της σύλληψής της προέβη σε απειλές κατά των μαρτύρων με φράσεις τύπου “θα σας φτιάξω εγώ”. Από το Σύλλογό μας έγινε δεύτερη καταγγελία και έπεται η συνέχεια”, αναφέρει η κυρία Μπομπολάκη.
-Ο Σύλλογος ενημερώθηκε για ένα σκυλάκι ιδιόκτητο στην περιοχή Αρώνι, το οποίο ήταν σε κωματώδη κατάσταση.
“Πήραμε το σκυλάκι, το οποίο , από εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη, είχε γεμίσει παντού τσιμπούρια –δεν υπήρχε μέρος του σώματός του χωρίς τσιμπούρια- υπέστη εγκεφαλική βλάβη, νοσηλεύτηκε σε τοπικό κτηνίατρο, έγιναν τα πάντα, το σκυλάκι δε συνήλθε και ο γιατρός αποφάσισε να γίνει ευθανασία.
Συντάσσεται εκ μέρους μας μήνυση κατά της ιδιοκτήτριας” ,σημειώνει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου.
-80χρονος είχε δέσει πίσω από το αυτοκίνητό του κλουβιά συρμάτινα μέσα στα οποία είχε πάνω από 20 κουνέλια.
“Διήνυσε μια απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων με τα πόδια των κουνελιών να τρίβονται στην καυτή άσφαλτο. Αίμα πλημμύριζε το δρόμο, αλλά αυτός συνέχιζε. Το μαρτύριο των ζώων σταμάτησε περαστική πολίτης, η οποία τον σταμάτησε, κάλεσε την Αστυνομία, ειδοποίησε το Σύλλογο, που έσπευσε στο χώρο όπου μεταφέρθηκαν τα κουνέλια. Ο 80χρονος άρχισε να παρακαλά να μην του κάνουμε μήνυση, τα κουνέλια ήταν σε τραγική κατάσταση πληγιασμένα παντού και σε κατάσταση σοκ. Αρκετά δεν άντεξαν. Ετοιμάζεται η μήνυσή του”, αναφέρει η ίδια.
-Καταγγελίες τουριστών για τις περιοχές Σάσαλο, Χρυσοσκαλίτισσα, Παλιόχωρα, Θέρισο, Κεραμειά Σηρικάρι Κισάμου κάνουν λόγο για ποιμενικά σκυλιά δεμένα μέσα στον καυτό ήλιο, χωρίς ή με πολύ βρώμικο νερό, βαρέλια κ.λπ.
-Περιοχή Μηλιά στην Κίσαμο. Νεαρή ελληνίδα φοιτήτρια αντιλαμβάνεται σε ερημικό δρόμο να περιφέρεται σερνόμενο, από την μεγάλη αδυναμία, ένα σκυλί τύπου μπόξερ. Ενα σκελετωμένο σκυλί, που κάποιος ασυνείδητος εγκατέλειψε. Το σκυλάκι δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και περιθάλπτεται μέχρι να βρεθεί οικογένεια να το υιοθετήσει.
-Περιοχή Αγ. Σαράντα Νεροκούρου. Κάτω από τη γέφυρα βρίσκεται τραυματισμένο και τυφλό ένα κυνηγόσκυλο, για τρεις ολόκληρες ημέρες.
Πυροβολημένο στα μάτια. Αυτοκίνητα και άνθρωποι το προσπερνούν, μολονότι βλέπουν ότι το σκυλί είναι στην άκρη του δρόμου και δείχνει ότι είναι ζωντανό. Μάλλον έπαψε να προσφέρει “τις κυνηγετικές υπηρεσίες του”, το πυροβόλησαν και το άφησαν τυφλό.
Το σκυλάκι περιθάλπτεται και αναζητούμε οικογένεια να το αγαπήσει και να υιοθετήσει.
-Περιοχή Γαλατά. Μέσα στο συρμάτινο 2Χ2 κλουβί- φυλακή του, απ’ όπου δεν μπορεί να φύγει το ζώο, παρ’ όλα αυτά είναι αλυσοδεμένο με ένα μέτρο αλυσίδα, ένα σκυλί.
Μέσα στα κόπρανα, στις μύγες, με τα αυτιά του μέσα στο αίμα από τα τσιμπούρια και στις μύγες, με δερματικά προβλήματα σε όλο του σχεδόν το σώμα. Γιατρός, ο ιδιοκτήτης του.
Γίνονται οι σχετικές ενέργειες μέσω εισαγγελέα.
-Ξημερώματα Σαββάτου, στον Αϊ - Γιάννη γίνεται περισυλλογή σκουπιδιών. “Πάνω στον κάδο η γνωστή κούτα με 5 γατάκια μέσα 1,5 μηνών περίπου. Το περιστατικό μας διηγείται φίλος του Συλλόγου μας , που έτυχε να περνά εκείνη την ώρα από εκεί. Ο υπάλληλος του Δήμου –και μπράβο του- δε ρίχνει την κούτα να αλεστούν ζωντανά τα γατάκια στο μηχάνημα του απορριμματοφόρου. Την ανοίγει και αυτά φεύγουν έντρομα προς κάθε κατεύθυνση. Ισως σωθούν, ίσως όχι.
Πάντως δε θα κομματιαστούν ζωντανά. Οπως γίνεται άλλες φορές”.
Καταλήγοντας η κυρία Μπομπολάκη σημειώνει: “Στα περιστατικά αυτά κακοποίησης δε συγκαταλέγονται αυτά των υπολοίπων Συλλόγων.
Αλλιώς η λίστα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη
Για όλα αυτά τα ζώα, τις ανάγκες περίθαλψης, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, τη σίτιση κ.λπ. η Πολιτεία δίνει ψίχουλα. Τροφή για να τραφούν τα 600 ζώα των καταφυγίων, μόνο για 20 ημέρες όλες και όλες το χρόνο.
Το Σαββατοκύριακο ο Σύλλογός μας πραγματοποιεί παζάρι στο ενετικό λιμάνι, δίπλα από το Γυαλί Τζαμί.
Οποιος μπορεί ας περάσει να ενισχύσει οικονομικά το Σύλλογό μας. για τις τεράστιες ανάγκες του
Ηδη χρωστάμε 15.000 ευρώ στους κτηνιάτρους.
Και αυτοί που θα έπρεπε να πληρώσουν -οι Δήμοι- κωφεύουν.
Λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών μάς τάζουν “έργα και ημέρες”, αν εκλεγούν.
Δηλαδή κατά το κοινό μας κοροϊδεύουν.
Και επειδή διαδίδεται, ότι μέλη του Συλλόγου μας θα κατέβουν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, απαντάμε, ότι κάτι τέτοιο δεν αληθεύει.
Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε”.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/8/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου