Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ψηφιακή περιήγηση σε νησιά






Αρχισε τη λειτουργία της μια νέα πλατφόρμα εικονικής περιήγησης, τo Greecevirtual.gr, με πανοραμική φωτογράφηση στα κυριότερα σημεία Ελληνικών νησιών (Kως, Κάλυμνος, Νίσυρος, Σύμη, Τήλος) με σχέδια επέκτασης –προσεχώς- στην ηπειρωτική Ελλάδα (Χαλκιδική, Πέλλα, Αττική) και στο άμεσο διάστημα στην υπόλοιπη περιφέρεια.
Ο επισκέπτης χρησιμοποιώντας τα διαδραστικά μενού μπορεί να πάρει χρήσιμες πληροφορίες για τα κυριότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.
Οσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι της δουλειάς, το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την πανοραμική απεικόνιση. Πρόκειται για μια μέθοδο φωτογραφικής λήψης και επεξεργασίας εικόνων από ένα σημείο, με περιστροφή 3600 μοιρών, δηλαδή ότι θα έβλεπε κάποιος κάνοντας στροφή γύρω από τον εαυτό του.
Επιπλέον στις λήψεις χρησιμοποιούνται αεροφωτογραφίες υψηλής πιστότητας από ελικόπτερο-μοντέλο, ώστε να αποδοθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η ζωντάνια των τοπίων.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το project που ξεκίνησε η εταιρεία «Κίνητρο» προ τριμήνου με βάση το νησί της Κω, είναι ένας πλήρης -βήμα προς βήμα- τουριστικός πλοηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου