Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Νηπιαγωγεία σε υπόγεια

Του Γ. ΛΥΒΙΑΚΗ
Νηπιαγωγεία σε υπόγεια εν έτει 2010! Πού; Στα Χανιά! Ο λόγος για τα 30ό και 31ο Νηπιαγωγεία Χανίων, τα οποία συστεγάζονται σε ένα υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.
Οι αίθουσες είναι μικρές και με λιγοστό φως. Την αυλή του σχολείου συνθέτουν ελάχιστα τετραγωγικά, που βρίσκονται κάτω από το ύψος του κεντρικού δρόμου!
Οι ίδιες και χειρότερες συνθήκες επικρατούν στα 32ο και 36ο Νηπιαγωγεία που βρίσκονται στη Νέα Χώρα και συστεγάζονται σε ένα οίκημα στη συμβολή των οδών Φούμηδων και Μουστεράκη.
Οι σχολικές αίθουσες έχουν χωριστεί με γυψοσανίδα, ενώ το κτήριο δεν διαθέτει κεντρική θέρμανση και τα παιδιά ζεσταίνονται με ηλεκτρικά σώματα. Εξαιτίας δε της μεγάλης στενότητας που επικρατεί δημιουργούνται προβλήματα και στην αξιοποίηση του σύγχρονου εξοπλισμού, που υπάρχει για παιδαγωγικούς σκοπούς.
Ωστόσο, πέραν των προβλημάτων εντός της αίθουσας, αυτό που πραγματικά σοκάρει στο συγκεκριμένο σχολείο είναι η παντελής έλλειψη αυλής για τα συνολικά 32 παιδιά των δύο Νηπιαγωγείων!
Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Ηλίας Ποντικάκης επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση σε χώρους στέγασης. «Προσφέρονται χώροι ακατάλληλοι και ήδη στεγάζονται πολλά Νηπιαγωγεία σε ακατάλληλους χώρους. Νομίζω ότι οι νέοι άρχοντες, περιφερειακοί και δημοτικοί, πρέπει να σκύψουν στο θέμα της σχολικής στέγης, ειδικά για τα Νηπιαγωγεία», σημείωσε ο κ. Ποντικάκης, ενώ πρόσθεσε ότι εκτός του ότι πολλοί χώροι είναι ακατάλληλοι, το Δημόσιο καλείται να «χρυσοπληρώσει» γι' αυτούς.
«Είναι πολλά τα Νηπιαγωγεία που χρειάζονται στέγη. Πολλά επίσης είναι σε νοικιασμένους χώρους και δαπανούμε τεράστια ποσά. Υπάρχει μίσθωση Νηπιαγωγείου μέχρι και 1.100 ευρώ το μήνα! Τα ποσά είναι υπερβολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ειδικά μέσα στην πόλη θα πρέπει να βρεθούν οικόπεδα για να χτιστούν νέα σύγχρονα Νηπιαγωγεία.
(Ελευθεροτυπία- 26/11/2010)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=227729

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου