Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Εκλεισε ο «Νέος Κήρυκας» Χανίων

Δύσκολοι καιροί για τον Τύπο και στην επαρχία: Η εφημερίδα των Χανίων «Νέος Κήρυκας» ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσής της.
Το τελευταίο φύλλο εκδόθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς με την αναφορά ότι η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει ξανά την Τρίτη 4 Ιανουαρίου. Ωστόσο, τα πιεστήρια παρέμειναν κλειστά και, όπως έγινε γνωστό, οι 25 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση για την αναστολή της έκδοσης, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί αν η απόφαση αυτή είναι οριστική. Ο «Νέος Κήρυκας» αποτελούσε τη συνέχεια της ιστορικής εφημερίδας «Κήρυξ» που ίδρυσε το 1901 ο Ελευθέριος Βενιζέλος και εξέφραζε την οικογένεια Μητσοτάκη. Το τελευταίο φύλλο είχε κυκλοφορήσει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2005.
Οπως είχε γίνει τότε γνωστό, το 80% της «Κήρυξ Α.Ε.» ανήκε στον βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη (του έχει μεταβιβαστεί από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) και το 20% στον Στέλιο Νικηφοράκη, ο οποίος ήταν διευθυντής της επί 19 χρόνια (1985-2004).
Το κενό επιχείρησε να καλύψει ο «Νέος Κήρυκας» που εκδόθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου 2005 από δύο ντόπιους επιχειρηματίες, οι οποίοι νοίκιασαν τις εγκαταστάσεις του «Κήρυκα» στην περιοχή Νεροκούρου Χανίων.
Ο «Νέος Κήρυκας» συνέχιζε να πρόσκειται στην οικογένεια Μητσοτάκη και στο πλαίσιο αυτό, ουδείς περίμενε, ειδικά τώρα που η Ντόρα ίδρυσε κόμμα, το κλείσιμό του. Είναι γεγονός ότι ο «Νέος Κήρυκας» αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Το αν η αναστολή της έκδοσης σημαίνει οριστικό κλείσιμο ή όχι, θα φανεί στο επόμενο διάστημα.
Γ. ΛΥΒ.
(Ελευθεροτυπία - 5/1/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου