Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πότε θα αποζημιωθούν;

Καταστροφή προκάλεσε η χαλαζόπτωση στην Κουντούρα. Και οι αγρότες, σε μιαν εποχή δύσκολη για το εισόδημά τους, μετράνε πληγές. Η καταβολή αποζημιώσεων είναι αναγκαία. Το αίτημα αυτό διατυπώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Χανίων σε έγγραφό της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία τονίζει:'Εχουμε τεράστιες ζημιές, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 100%, στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, επίσης μεγάλες ζημιές είχαμε και στις ελαιοκαλλιέργειες. Ζητάμε την άμεση καταγραφή των ζημιών και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, όχι μόνο στο φυτικό κεφάλαιο αλλά και στην υποδομή (νάιλον, τζάμια κ.λ.), επισημαίνοντας ότι η καταγραφή πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση, όπως συνήθως γίνεται, φέρνοντας πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη για δημιουργία παραρτήματος του ΕΛΓΑ και στη δυτική Κρήτη'.
Σχετική επιστολή έστειλε ο βουλευτής Ευτύχης Δαμιανάκης στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ αλλά και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το ίδιο θέμα.
Ο κ. Σκανδαλίδης αναμένεται στα Χανιά το Σαββατοκύριακο, καθώς είναι ομιλητής σε ημερίδα για τον 'Καλλικράτη'. Ας ελπίσουμε να δώσει απαντήσεις στο θέμα αυτό.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 28/1/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου