Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εκλεισε η μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων

Εγκαινιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων τον Σεπτέμβριο του 2008 και χθες έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι η μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων.
Τις οκτώ μέρες εφημέρευε μόνο μία νεογνολόγος! Πρόκειται για την ίδια τη διευθύντρια της μονάδας, Ελένη Απαζίδου. Οι υπόλοιπες δύο νεογνολόγοι δεν άντεξαν το εξαντλητικό ωράριο και παραιτήθηκαν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Χαράλαμπος Δουλγεράκης, είπε χαρακτηριστικά: «Οδηγούμαστε σε αναστολή της μονάδας διότι όλες οι επιμελήτριες που υπηρετούσαν επέμεναν στην παραίτησή τους για λόγους προσωπικούς».
Σύμφωνα με τον κ. Δουλγεράκη, το κλείσιμο της μονάδας κρίνεται αναγκαίο «για κάποιο διάστημα μέχρι να δούμε πώς θα προχωρήσουν οι επαναπροκηρύξεις των δύο θέσεων που δεν έχουν καλυφθεί και δύο θέσεις που "άδειασαν" από τις παραιτήσεις των δύο επιμελητριών, δηλαδή τέσσερις θέσεις στο σύνολο. Ουσιαστικά, αρχίζουμε πάλι από την αρχή».
Η διευθύντρια της μονάδας νεογνών, Ελένη Απαζίδου, αναφερόμενη στο χρονικό της μονάδας από την αρχή της λειτουργίας της, στις 15/9/2008, μέχρι την αναστολή της υπογράμμισε ότι πριν από λίγες μέρες «έφυγε μία νεογνολόγος, η οποία ήταν εξαιρετική επιστήμονας, διότι το πρόγραμμα των εφημεριών ήταν εξουθενωτικό, επιπλέον αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και αναγκάστηκε να παραιτηθεί χωρίς καν να έχει νέα δυνατότητα εργασίας και αυτή τη στιγμή είναι άνεργη.
Πριν από ένα μήνα έφυγε άλλη μία συνάδελφος που ενώ αρχικά είχε αποφασίσει να παραμείνει ακόμη ένα χρόνο στη μονάδα, παραιτήθηκε. Από τον Ιούνιο είχαμε μείνει μόνο αυτές οι τρεις γιατροί και άλλοτε είχαμε βοήθεια από μια ειδικευόμενη της Παιδιατρικής, άλλοτε από κανέναν. Υπήρξαν χρονικές περίοδοι που οι μονάδες στο Ηράκλειο ήταν γεμάτες και ήμασταν αναγκασμένες να δουλεύουμε πολλές ώρες και μέρες με έξτρα εφημερίες». Η ίδια τόνισε ότι τώρα το ζητούμενο είναι αν το νοσοκομείο θα ορίσει χρονοδιάγραμμα και τακτική με στόχο να ανοίξει ξανά και να λειτουργήσει η μονάδα, σωστά αυτή τη φορά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Ελευθεροτυπία - 2/3/2011)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=255901

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου