Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μαθητές καθάρισαν παραλίες

Μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος στέλνουν οι μαθητές. Το ένα μετά το άλλο, σχολεία σε όλη τη χώρα συμμετέχουν στον καθαρισμό παραλιών. Και αυτές οι μικρές πράξεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Αυτή τη φορά η είδηση έρχεται από τον Δήμο Πλατανιά, όπου οι παραλίες σε Κολυμπάρι και Καμισιανά καθαρίστηκαν  από τα Δημοτικά Σχολεία των δύο αυτών περιοχών.
Οι μαθητές είχαν φιλοτεχνήσει πινακίδες, προτρεπτικές για τη διατήρηση της καθαριότητας στις ακτές, οι οποίες τοποθετήθηκαν και θα παραμείνουν στην ακτή όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Στον φετινό καθαρισμό συμμετείχε και ο υπεύθυνος για περιβαλλοντικά θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Φώτης Ποντικάκης.
Ο καθαρισμός των παραπάνω παραλιών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη του Μάη, διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Κολυμπαρίου και Καμισιανών, στο πλαίσιο της δράσης «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Στη δράση αυτή συμμετέχουν διάφοροι φορείς (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μη κρατικές οργανώσεις, Πανεπιστήμια, σχολεία, ξενοδοχεία, κ.λπ.) από ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά, η δράση πραγματοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών από όλες τις χώρες της Μεσογείου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας μεταξύ πολιτών αλλά και κρατών για την από κοινού αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, προάγει τον θεσμό του εθελοντισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου