Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ολική καταστροφή

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ
Η πακιστανοποίηση του ευρωπαϊκού Νότου, την οποία προωθούν το ΔΝΤ και οι συνδαιτυμόνες του, με πολλαπλό πειραματόζωο αρχικά την Ελλάδα και σταδιακά τις υπόλοιπες χώρες, και, αν περάσει ως μοντέλο, θα επιβληθεί και στους λαούς της Κεντρικής Ευρώπης, πρέπει τώρα να ανατραπεί. Οι ψευδόμενοι και διαρκώς αυτοδιαψευδόμενοι από τα γεγονότα και τα οικονομικο-πολιτικά αποτελέσματα κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ έχουν σκορπίσει στον κόσμο μια ολοκληρωτική απελπισία και μαζική κατάθλιψη, καταργώντας την ελπίδα για το μέλλον του τόπου. Ταυτόχρονα, τώρα προωθούν την ολική καταστροφή ενός δεύτερου Μνημονίου.
Η κοινωνική καταιγίδα, από τη συσσωρευμένη οργή, τον θυμό, για τον εξευτελισμό της χώρας και των ανθρώπων έρχεται, και η θύελλα θα είναι τέτοια, που τα γιαούρτια θα φαντάζουν για τους νεοφιλελεύθερους Νενέκους ακριβές αλοιφές επάλειψης στην αβρή επιδερμίδα τους.
Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, που τα δύο μεγάλα κόμματα τις βουλιάζουν.
Η χώρα πρέπει να παίξει τον ρόλο του πολιτικού και πνευματικού αντάρτη στην Ευρώπη, που θα ξεσηκώσει με συμμαχίες τους λαούς κατά της δουλείας του ευρωπαϊκού Νότου. Η παράδοση του Προμηθέα, του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών, του '21 και της Αντίστασης πρέπει τώρα να ενεργοποιηθεί.
- Αμεσα κόβουμε κάθε σχέση με το ΔΝΤ. Δεν πληρώνουμε, δεν αναγνωρίζουμε τις παρανομίες τους.
- Διεκδικούμε τώρα το κατοχικό κεφάλαιο που έκλεψαν οι Γερμανοί και αποζημιώσεις για τις καταστροφές. Οποια κυβέρνηση δεν το θέτει, είναι από χέρι κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας.
Θα περάσουμε 3-4 δύσκολα χρόνια, αλλά δεν θα καταστραφούμε ως χώρα από τους μηχανοδηγούς του ολέθρου.
- Χτύπημα των μεγάλων φοροφυγάδων, έλεγχος και φορολόγηση των τραπεζών, και επιστροφή των χρημάτων στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.
- Αρση της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών και διαλεύκανση όλων των υποθέσεων.
Φτάσαμε στην καταστροφή, επειδή δεν υπάρχει στρατηγική σκέψη σε κανέναν τομέα και εξ αυτού δομημένη κοινωνία πολιτών. Παραγωγή στρατηγικής γνώσης σημαίνει φιλοσοφία. Η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τη φιλοσοφία και την κριτική σκέψη, η οποία είχε σημαντικούς φιλοσόφους στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, πολύ πριν από τον Διαφωτισμό -από το 532 μ.Χ., που ο Ιουστινιανός κατάργησε τις Σχολές Φιλοσοφίας στην Αθήνα- δημιούργησε την πρώτη Πανεπιστημιακή Σχολής Φιλοσοφίας το 1998 στην Πάτρα!
- Χρειάζεται άμεσα η ίδρυση τεσσάρων Σχολών Φιλοσοφίας, που θα δημιουργήσουν πρωτότυπη σκέψη, θα κατευθύνουν τους νέους σε ξεκαθαρισμένους κοινωνικούς στόχους, με απελευθερωτικό όραμα για την Ελλάδα και τον κόσμο, αφού θα στελεχώσουν τη Μέση Εκπαίδευση. Τις καθολικές αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της φιλίας, του έρωτα, της πολιτικής κ.λπ., πρέπει οι νέοι να τις διδάσκονται στην περίοδο της εφηβείας, για να ανανεώσουν ή να επανιδρύσουν το πολιτικό σύστημα, να τεθεί το θέμα της κοινωνικής ευτυχίας.
- Αμεσα ίδρυση τεσσάρων Μουσικών Ακαδημιών, στην Κρήτη, στη Θράκη, στην Ηπειρο, στα Ιόνια νησιά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη λαϊκή μουσική παράδοση παγκοσμίως, δεν έχει ούτε μία Μουσική Ακαδημία, για να καλλιεργήσει συστηματικά την τεράστια και μακραίωνη μουσική της δημιουργία από την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο μέχρι σήμερα και να την εξαγάγει.
- Ανατροπή των στρατηγικών μεταπρατικών, υποτελών προτεραιοτήτων ανάπτυξης υπηρεσιών κ.λπ., με χρηματοδότηση της έρευνας από το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού, που είναι σήμερα, το χαμηλότερο στην Ευρώπη, στο 4%.
(Αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία - 23/5/2011)
Link: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/05/2011&id=277775

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου