Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μεγάλη συναυλία για τα συσσίτια της Σπλάντζιας

Στα συσσίτια με την τεράστια κοινωνική προσφορά, αυτά της Σπλάντζιας Χανίων που λειτουργούν από το 1963, είναι αφιερωμένη η συναυλία η οποία θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο παλιό λιμάνι των Χανίων (στην πλατεία δίπλα από το Γυαλί Τζαμί).Κάλεσμα στους Χανιώτες να δώσουν το «παρών» στη συναυλία απηύθυναν σήμερα οι διοργανωτές της εκδήλωσης.
Οι Γιάννης Χαρούλης, Haig Yazdjian, Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης),  Δημήτρης Κουκουλιτάκης, Λεωνίδας Μαριδάκης και Σπύρος Πετρουλάκης θα ενώσουν τη φωνή και τα τραγούδια τους με σκοπό να ενισχυθούν τα Συσσίτια, που από το 1963 προσφέρουν πολύτιμο έργο ανθρωπιάς.
Η συναυλία, που παράλληλα αποτελεί μια γιορτή για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού «Δίκτυο Fm 91,5» με συνδιοργανωτές τον Δήμο Χανίων και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ) και με χορηγό επικοινωνίας το enet.gr. Οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και οι παρευρισκόμενοι, θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα στους πάγκους των Συσσιτίων της Σπλάντζιας, λαμβάνοντας τη σχετική απόδειξη δωρεάς.
Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αντιλαμβάνεστε ότι για όλους μας, ειδικά αυτό τον δύσκολο καιρό, αυτές οι εκδηλώσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και μπορεί να δούμε να μεγεθύνεται τους επόμενους μήνες και χρόνια. Να χρειαζόμαστε δηλαδή παραπάνω συσσίτια στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα, για να μην πω και στην υπόλοιπη Ευρώπη».
Ο κ. Σκουλάκης συνεχάρη τον πρόεδρο των Συσσιτίων κ. Καλλιγέρη και αντιπρόεδρο κ. Σκαράκη για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθώς και τον ραδιοφωνικό σταθμό  «Δίκτυο Fm 91,5» που πήρε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της συναυλίας.
Ο αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης υπογράμμισε: «Λένε πάντα ότι η μουσική ενώνει. Κι εμείς ως Δήμος Χανίων πιστεύουμε ότι πραγματικά ενώνει διότι μέσω της μουσικής γίνεται ένα κάλεσμα προκειμένου να βοηθηθούν κάποιοι συνδημότες μας οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν ούτε τα βασικά. Αυτό κάνουν τα Συσσίτια της Σπλάντζιας. Βοηθούν αυτούς που δεν έχουν τίποτα και να τους δίνουν το πιο βασικό πράγμα δηλαδή την τροφή». 
Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων-Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, Νάνσυ Αγγελάκη επεσήμανε ότι «θα είναι πάντοτε αρωγοί στηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως τα Συσσίτια της Σπλάντζιας που με τις δράσεις τους ενισχύουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα τώρα σε περίοδο κρίσης η κοινωνική ευαισθησία θα είναι το πρώτο και κύριο μέλημά μας».
Ο αντιπρόεδρος των Συσσιτίων της Σπλάντζιας Γιάννης Σκαράκης αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της συναυλίας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα Συσσίτια τα 5-6 χρόνια που είμαι εκεί τα είδα σαν μια από τις πιο σπουδαίες προνοιακές, ανθρωπιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Όταν μια οργάνωση στη σημερινή εποχή μοιράζει περίπου 300 συσσίτια την ημέρα είναι μεγάλη δουλειά. Περίπου 250 άνθρωποι σιτίζονται κάθε μέρα και περί τις 50 οικογένειες παίρνουν μια τσάντα με τρόφιμα».
Ο διευθυντής του «Δίκτυο Fm 91,5» Παναγιώτης Ορφανίδης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία δύο χρόνια το «Δίκτυο» προσπαθεί  συνεχώς διοργανώνοντας δράσεις να βγαίνει από το στούντιο και να έχει στραμμένο το βλέμμα του στην κοινωνία: «Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το κάλεσμα που είχαμε κάνει για να μαζέψουμε βιβλία για τις φυλακές των Χανίων και η επόμενη δράση μας -καθώς εξαρχής ήταν μέλημά μας να βοηθήσουμε τα Συσσίτια της Σπλάντζιας- ήταν να κάνουμε μια μεγάλη συναυλία», είπε ο κ. Ορφανίδης ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους μουσικούς που προσφέρθηκαν να ταξιδέψουν από την Αθήνα και να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς για την ενίσχυση των Συσσιτίων.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΔΗΧ, και ειδικότερα τον κ. Λειψάκη και τον κ. Μανωλικάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του ραδιοφώνου για συνδιοργάνωση της συναυλίας, ενώ σημείωσε ότι παράλληλα με την ενίσχυση των Συσσιτίων που είναι ο πρωταρχικός σκοπός της εκδήλωσης η συναυλία είναι αφιερωμένη και στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.
(Ηλεκτρονική έκδοση enet.gr - 20/6/2011)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=285317

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου