Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα από τους "Αγανακτισμένους" των Χανίων για το "Τζουλιάνο"

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Με ψήφισμά της η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας της Δημοτικής Αγοράς 'εκφράζει την συμπαράστασή της στο πλήρωμα του πλοίου «Τζουλιάνο», το οποίο ακινητοποιήθηκε, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011, στα ανοικτά του λιμανιού των Χανίων από το τοπικό Λιμεναρχείο' και συνεχίζει:
'Θεωρούμε απαράδεκτες τις «άνωθεν εντολές» για παρακώλυση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας του συγκεκριμένου πλοίου, όπως και κάθε άλλου πλοίου με σαφή ανθρωπιστική και ειρηνική αποστολή. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει, ακολουθώντας τήν, δυστυχώς ξεχασμένη, πλέον, πολιτική αλληλεγγύης προς βάναυσα καταπιεζόμενους γειτονικούς λαούς, να προσφέρει κάθε ηθική, πολιτική και υλική συμπαράσταση στο πλήρωμα του πλοίου «Τζουλιάνο», επιτρέποντας τον απρόσκοπτο ελλιμενισμό και ανεφοδιασμό του.
Στο πλαίσιο αυτό το Λιμεναρχείο Χανίων θα πρέπει, εναρμονιζόμενο με τα φιλειρηνικά αισθήματα της κοινωνίας των Χανίων και την αποστολή του ως υπερασπιστής της έννομης τάξης να εγκαταλείψει κάθε παρελκυστική τακτική που, στην καλύτερη περίπτωση κωλυσιεργεί, και στη χειρότερη, παρεμποδίζει άμεσα, μια σαφώς ανθρωπιστική αποστολή'.
ΣΥΣΣΙΤΙΟ
Με άλλη ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας της Δημοτικής Αγοράς 'ευχαριστεί θερμά τον έμπορο της Λαχαναγοράς Χανίων Μιχάλη Κατσανεβάκη, και την ΒΙΟΧΥΜ Α.Ε. για την προσφορά των ποιοτικών προϊόντων τους χάριν του συσσιτίου που διανέμεται καθημερινά από 1 Ιουλίου 2011 στις 8μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Ευχαριστεί επίσης τους καταστηματάρχες και περιπτεριούχους της Δημοτικής Αγοράς, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή'.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η συνέλευση προσκαλεί τους Χανιώτες την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 10μ.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην μουσική Μπλουζ, Ροκ, και Κάντρι, από τον μουσικό Χάρη Καλαμπακάκη και το συγκρότημά του.
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Το νέο ιστολόγιο των Αγανακτισμένων στα Χανιά είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aganaktismenoixania.blogspot.com

Οι "Αγανακτισμένοι" της πλατείας Αγοράς

Το ραντεβού είναι πλέον καθημερινό. Στις 7.30 κάθε απόγευμα στην πλατεία Αγοράς. Το κοινό ετερόκλητο. Ανθρωποι κάθε ηλικίας που ενώνονται κάτω από τα κοινά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν. Που πλήττονται το ίδιο από τα μέτρα για την... οικονομία.
Στις 8 μοιράζουν συσσίτιο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Και στις 8.30 το βράδυ αρχίζει η συνέλευσή τους. Είναι η ώρα που συζητούν, προβληματίζονται, διαφωνούν, συμφωνούν και εν τέλει συνθέτουν απόψεις για να καταλήξουν σε αποφάσεις.
Είναι οι 'Αγανακτισμένοι' των Χανίων οι οποίοι, όπως και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, δίνουν στις πλατείες αγωνιστικό μήνυμα για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.
Είναι οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν Διαδικτυακά και πάνω απ’ όλα χωρίς κομματικές ταμπέλες και ξύλινους λόγους. Που δίνουν στις πλατείες ένα άλλο χρώμα. Που εν τέλει έρχονται από το μέλλον.
Που δείχνουν ότι η κοινωνία δεν είναι στην απάθεια της... κατάστασης των πραγμάτων.
Οι 'Αγανακτισμένοι' των Χανίων έχουν ομάδα στο Facebook αλλά και το δικό τους, ανανεωμένο ιστολόγιο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://aganaktismenoixania.blogspot.com.
(Χανιώτικα νέα - 12/7/2011)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/72475-psifisma-gia-to-tzouliano/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου