Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το ζητούμενο...

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ 

«Οι κυβερνήσεις πέφτουνε
μα η αγάπη μένει
μας διοικεί, μας τυραννά,
μας γονατίζει, μας χαλά
κι αυτή μας ανασταίνει»
Μανώλης Ρασούλης. 


«Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», λένε οι στίχοι του Μανώλη Ρασούλη. Μόνο που στην Ελλάδα του 2011 μένουν τα μέτρα. Εκείνα που επιβλήθηκαν από τις «Μεγάλες Δυνάμεις», δηλαδή Δ.Ν.Τ., τρόικα κ.λπ. και ψηφίστηκαν από το Ελληνικο Κοινοβούλιο. Εκείνα που αδειάζουν την τσέπη των πολιτών και οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Με πιο πρόσφατο «χαράτσι», τον φόρο ακίνητης περιουσίας που πληρώνουμε με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ηδη, οι πρώτοι λογαριασμοί ήρθαν σε περιοχές του Νομού Χανίων. Και μάλιστα με καθυστέρηση καθώς έφτασαν σε νοικοκυριά την περασμένη εβδομάδα και λήγουν σήμερα! Και επιβάλλουν σε απλούς πολίτες να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ. Οσοι δεν τα ’χουν, πού να τα βρουν;
Και δεν είναι μόνον το χαράτσι αυτό. Είναι αυτά που προηγήθηκαν και τα άλλα που έρχονται. Τι έρχεται; Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, η νέα δανειακή σύμβαση συνοδεύεται από αναθεώρηση του μνημονίου που σημαίνει νέα σκληρά μέτρα. Και αναμένεται να ψηφιστεί από τη λεγόμενη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Ετσι, θα επιβεβαιωθούν όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους, όταν είχε πει ότι «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο».
Το ζητούμενο, όμως, είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης όχι μόνον εθνικής μα και… κοινωνικής σωτηρίας.
Διότι η κοινωνική συνοχή χάνεται συνεχώς με τα μέτρα που επιβάλλονται. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν. Οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στη πτώχευση και σε ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ζωνάρι δεν σφίγγει άλλο…
(Χανιώτικα νέα - 8/11/2011)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/82088-akrobasies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου