Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Από το εγώ στο εμείς

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, κάποιοι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά και ζουν πιο συλλογικά. Περνάνε από το εγώ στο εμείς. Και έτσι λειτουργούν στην πράξη με αίσθηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Και γεννούν ιδέες και πρωτοβουλίες.
Οπως το ανταλλακτικό παζάρι που θα γίνει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς. Πρόκειται για την πρώτη δραστηριότητα του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων, το οποίο επισημαίνει ότι «στο παζάρι θα μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη του δικτύου, φέρνοντας προϊόντα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αντικείμενα και πολλά άλλα είδη προς ανταλλαγή, αλλά και άνθρωποι, μη μέλη του δικτύου, με την προϋπόθεση να φέρουν οτιδήποτε δεν χρειάζονται να ανταλλάξουν και να πάρουν ό,τι έχουν ανάγκη και θα υπάρχει στο παζάρι. Προϊόντα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αντικείμενα, διακοσμητικά, βιβλία και άλλα πολλά, θα υπάρχουν προς ανταλλαγή!».
Αξιέπαινη αυτή η πρωτοβουλία που πρέπει να έχει τη στήριξή μας. Γιατί, όπως επισημαίνει και το Δίκτυο Αλληλεγγύης, «ένας νέος τρόπος επιβίωσης γεννιέται και μια καινούργια φιλοσοφία για την κατανάλωση ξεκινάει!
Κανένας δεν να μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 9/11/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου