Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ανταλλακτικό παζάρι στα Χανιά

Με ανταλλακτικό παζάρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς, αρχίζει τις δραστηριότητές του το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «μετά από τις δύο συναντήσεις που προηγήθηκαν, κυρίως για την ενημέρωση - παρουσίαση του δικτύου στο κοινό και μετά από πολλές εγγραφές νέων μελών, αποφασίστηκε από κοινού η έναρξη του δικτύου ανταλλαγών να ξεκινήσει με το ανταλλακτικό παζάρι σε κεντρικό σημείο της πόλης! Στο παζάρι θα μπορούν να λάβουν μέρος τα μέλη του δικτύου, φέρνοντας προϊόντα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αντικείμενα και πολλά άλλα είδη προς ανταλλαγή, αλλά και άνθρωποι, μη μέλη του δικτύου, με την προϋπόθεση να φέρουν οτιδήποτε δεν χρειάζονται να ανταλλάξουν και να πάρουν ό,τι έχουν ανάγκη και θα υπάρχει στο παζάρι.
Προϊόντα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αντικείμενα, διακοσμητικά, βιβλία και άλλα πολλά, θα υπάρχουν προς ανταλλαγή!
Στο παζάρι θα υπάρχουν ενημερωτικά έντυπα για τον κόσμο, θα γίνονται νέες εγγραφές μελών και θα συμπληρώνεται η λίστα δράσεων από άμεσα θιγόμενους.
Η λίστα δράσεων είναι ένα έντυπο, το οποίο θα μπορούν να συμπληρώνουν όσοι αντιμετωπίζουν ένα κοινωνικό πρόβλημα - αδικία και από ανθρώπους που δεν είναι μέλη του δικτύου (π.χ. εξώσεις λόγω έλλειψης χρημάτων, διακοπή ρεύματος π.χ. λόγω ανεργίας και αδυναμία πληρωμής κ.ά.). Τα μέλη του δικτύου θα κινητοποιούνται, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους θιγόμενους, θα δρουν οργανωμένα και θα προσπαθούν να επιλύουν εμπρόθεσμα, κάθε πρόβλημα με νόμιμες ενέργειες!
Στο παζάρι τα μέλη θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το σύστημα των Μονάδων του δικτύου ή και ελεύθερα (χωρίς μονάδες) αρκεί να συμφωνήσουν μεταξύ τους».
Στο κάλεσμά του τονίζει ακόμα:
«Ελάτε να συμμετάσχετε με πράγματα που δεν χρειάζεστε και ανταλλάξτε τα με ό,τι έχετε ανάγκη και υπάρχει στο παζάρι!
Ενας νέος τρόπος επιβίωσης γεννιέται και μια καινούργια φιλοσοφία για την κατανάλωση ξεκινάει!
Κανένας δεν να μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο.
Τηλ. επικοινωνίας: 6980615985.
https://sites.google.com/site/pazariantallagonchanion/».
(Χανιώτικα νέα - 8/11/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου