Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Για την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Σημαντικό έργο επιτελεί το παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) που είναι ένα από τα έξι στην Ελλάδα.
Μόνο που, όπως επισημάνθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Πύλη Σαμπιονάρα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της ΕΛΕΠΑΠ και του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου Χανίων, εκφράζουν έντονη ανησυχία για τη λειτουργία του παραρτήματος από τη νέα χρόνια, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, οι γονείς επεσήμαναν ότι λόγω της «μετέωρης» οικονομικής κατάστασης το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ κινδυνεύει ακόμη και με κλείσιμο, εάν δεν ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς, ενώ υπογράμμισαν ότι λειτουργεί μέχρι σήμερα χάρη στην τοπική κοινωνία και στις δωρεές που γίνονται.
Ο σκοπός δε της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικοί άρχοντες, αλλά και γενικότερα οι αρμόδιοι για τα προβλήματα της ΕΛΕΠΑΠ.
Είναι, λοιπόν, φανερό ότι με αφορμή την οικονομική κρίση, απειλούνται δομές η ύπαρξη των οποίων είναι απαραίτητη. Το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ χρειάζεται τη στήριξη της κοινωνίας και των φορέων της. Οχι μόνον δεν πρέπει να κλείσει, αλλά, απεναντίας, χρειάζεται ενίσχυση για να συνεχίσει, αλλά και περαιτέρω να αναπτύξει τις δραστηριότητές της καθώς μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες.
Γ.ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 15/12/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου