Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Φαύλος κύκλος

Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία με τα μέτρα. Τρόικα και Δ.Ν.Τ. ζητούν νέα μέτρα κάθε φορά που η Ελλάδα αναμένεται να πάρει δόση δανείου. Μέτρα τα οποία είναι σε βάρος της κοινωνίας και της ανάπτυξης.
Το "Βήμα της Κυριακής" γράφει ότι τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και την αιματηρή περικοπή συντάξεων, μισθών και δώρων, ζητούν οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. στο παρά πέντε της συμφωνίας για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI) και ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να μη συναινέσει και να υπογραμμίσει ότι οι μισθοί αποτελούν 'κόκκινη γραμμή' για την Ελλάδα.
Η "Καθημερινή" αναφέρει ότι λουκέτο σε 100 φορείς με 10.000 απολύσεις, ψαλίδισμα 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση ωριμάσεων, μείωση επικουρικών, μείωση μισθολογικού κόστους ΔΕΚΟ και τραπεζών, απελευθέρωση επαγγελμάτων χωρίς εκπτώσεις, οι βασικές απαιτήσεις που προβάλλουν οι επικεφαλής της τρόικας για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους αναφορικά με τη χρηματοδότηση του PSI+ και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ελεος πια με αυτούς τους εκβιασμούς. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο να πληρώνει, γι’ αυτό και αντιδρά. Δεν θέλουν, φαίνεται, να το καταλάβουν…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/1/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου