Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τρέλα

Η είδηση είναι χθεσινή από την ιστοσελίδα του "Βήματος":
«Σύσκεψη για την οριστικοποίηση νέων περικοπών 1,3 δισ. ευρώ για το 2012 έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης, τεχνικά στελέχη της τρόικας και γενικοί γραμματείς των βασικών Υπουργείων.
Τα νέα μέτρα που απαιτούνται από την τρόικα κρίθηκαν αναγκαία από τους δανειστές για να "αντισταθμιστούν" οι απώλειες εσόδων του Δημοσίου από τη σχεδιαζόμενη μείωση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή για να κλείσει η αναμενόμενη "τρύπα" από τις απώλειες εισφορών που θα καταγράψουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και από τις απώλειες φορολογικών εσόδων που θα προκαλέσει η βαθύτερη ύφεση, η οποία εκτιμάται πλέον ότι θα υπερβεί το 3,5% του Α.Ε.Π. τη χρονιά που διανύουμε.
Ως την Κυριακή είχε αποφασιστεί μείωση δαπανών στην Υγεία κατά 1,1 δισ. ευρώ, 400 εκατ. ευρώ περικοπές στην Εθνική Αμυνα και εξοικονόμηση 440 εκατ. ευρώ από την περικοπή των επιχορηγήσεων στους Ο.Τ.Α.».
Με άλλα λόγια η τρόικα ζητά μέτρα για να καλυφθούν τα κενά και οι "τρύπες" που προκύπτουν από άλλα μέτρα που η ίδια επιβάλλει! Και μάλιστα σε βάρος ακόμα και της Υγείας και της Αυτοδιοίκησης.
Ε, αν αυτό δεν είναι τρέλα, τότε τι είναι;
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 7/2/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου