Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ανεμοθύελλα, ζημιές και αποζημιώσεις

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία ήρθε η προχθεσινή ανεμοθύελλα να διαλύσει τους κόπους και τις ελπίδες παραγωγών στο Σφηνάρι, στο Λαφονήσι και στα Φαλάσαρνα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θερμοκήπια καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, ενώ καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές φέρνοντας τους παραγωγούς στα όρια της απόγνωσης.
Σήμερα αναμένεται να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές εκτιμητές του ΕΛΓΑ προκειμένου να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής, ενώ χθες γεωπόνος του Οργανισμού βεβαίωσε τις ζημιές.
Ηδη χθες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων "Η Ενότητα" έστειλε επιστολή στον ΕΛΓΑ ζητώντας την καταγραφή των προβλημάτων και την αποζημίωση των παραγωγών.
Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να δοθούν αποζημιώσεις. Αμεσα. Και όχι μετά από… χρόνια.
Το επισημαίνουμε γιατί ήδη εκκρεμούν προς αγρότες της περιοχής αποζημιώσεις από παλαιότερες καταστροφές, όπως  έλεγαν παραγωγοί προχθές στα "Χανιώτικα νέα".
Οι αγρότες, αυτοί οι ακούραστοι εργάτες της γης, οι οποίοι μαζί με τους κτηνοτρόφους αποτελούν θεματοφύλακες της υπαίθρου, χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθούν στη μοίρα τους.
Διότι ο αγροτικός τομέας, παρά τα προβλήματά του, αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας. Και πρέπει να ενισχυθεί.
(Χανιώτικα νέα - 8/2/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/89240-entos-ektos-epi-t-auta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου