Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Βράχος πλάκωσε λεωφορείο

Βράχος έπεσε σε εν κινήσει λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ, κοντά στη σήραγγα Τοπολίων προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.
Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί καθώς το λεωφορείο το οποίο λίγο νωρίτερα, μετέφερε επιβάτες μεταξύ των οποίων μαθητές, από το Καστέλλι στη Βάθη, κατά την επιστροφή του στο Καστέλλι δεν είχε επιβάτες. Ήταν μόνος του ο οδηγός ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Ο βράχος τρύπησε την οροφή του λεωφορείου, έσπασε τέσσερα καθίσματα, τους αεραγωγούς του κλιματιστικού και τρία τζάμια για να βγει από την πίσω πόρτα και να συνεχίσει την επικίνδυνη πορεία του.
Μιλώντας χθες το βράδυ στα «Χανιώτικα νέα», ο οδηγός του λεωφορείου, Γιώργος Καπής, εξήγησε ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Καστέλλι - Βάθη - Καστέλλι και κατά την επιστροφή, γύρω στις 3.05 το μεσημέρι, εκινείτο περίπου τριακόσια μέτρα πριν από τη σήραγγα των Τοπολίων, κάτω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, όταν, ξαφνικά, χωρίς να ακούσει κάποιο θόρυβο ή οτιδήποτε άλλο που να του κινήσει την περιέργεια, είδε σπασμένα κομμάτια στα πόδια του οδηγού. «Κοίταξα -συνέχισε- από τον καθρέπτη και είδα την δεξιά πίσω πόρτα των επιβατών σπασμένη και την πέτρα η οποία είχε τρυπήσει τον ουρανό του λεωφορείου, είχε σπάσει δύο τζάμια, τέσσερα καθίσματα και βγήκε έξω από την πίσω πόρτα».
Στη συνέχεια, ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να δει από που ξεκόλλησε ο βράχος, για να διαπιστώσει ότι από έπεσε από μεγάλη απόσταση και με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Ο κ. Καπής υπογράμμισε ακόμα ότι, την ώρα εκείνη το λεωφορείο, ευτυχώς, δεν είχε επιβάτες.
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
Στο μεταξύ χθες το βράδυ από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώθηκαν τα εξής: «Λόγω επικινδυνότητας του δρόμου από Τοπόλια προς Έλος στη περιοχή της σήραγγας Τοπολίων, και λόγω πιθανής πτώσης βράχων στο οδόστρωμα, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη διαδρομή και να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές προς ασφάλειά τους».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 24/2/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/90617-braxos-plakwse-lewforeio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου