Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Γιώργος Σταθάκης

Τον γνωρίσαμε ως καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τώρα, για πρώτη φορά, αποκτά την ιδιότητα του βουλευτή. Πρόκειται για τον Γιώργο Σταθάκη ο οποίος εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Ο ίδιος σε συνέντευξη που μας είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2011 για τα οικονομικά της χώρας, είχε πει ότι «το «κούρεμα» του ιδιωτικού αποκλειστικά χρέους έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις και μικρές θετικές» και, πάντως, «δεν κάνει το χρέος βιώσιμο», ενώ στην ερώτηση για το αν συμφωνεί με την άποψη επιστροφής στη δραχμή, είχε απαντήσει:
«Η επιστροφή στη δραχμή είναι μια παρακινδυνευμένη επιλογή για μία χώρα που έχει μεγάλο εμπορικό έλλειμμα και στηρίζεται σε συναλλαγματικούς πόρους για την κάλυψή του, όπως είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία. Οι συναλλαγματικοί πόροι απαιτούν σταθερό και ισχυρό νόμισμα. Αντίθετα, είναι επιλογή για χώρες με πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο».
Σε παρόμοιο ύφος, ο ίδιος δήλωσε προχθές ότι «οι πολίτες μας ψήφισαν προκειμένου να στηρίξουμε την κεντρική μας ιδέα, η οποία είναι ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και να εφαρμόσουμε μια διαφορετική οικονομική πολιτική χωρίς να διαταραχθεί ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της Ελλάδας, εντός του ευρώ και της Ε.Ε.».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 9/5/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου