Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Φεγγάρι στη ρόδα

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Μια μέρα πριν από τις εκλογές, σήμερα το βράδυ, η πόλη των Χανίων θα πλημμυρίσει με ποδήλατα και ορθοπεταλιές. Δεν θα πρόκειται για προεκλογική συγκέντρωση. Αλλωστε, την παραμονή των εκλογών δεν επιτρέπονται κομματικές εκδηλώσεις. Αλλά, για το “φεγγάρι στη ρόδα”. Το παιχνίδι που έχει καθιερώσει η ομάδα φίλων του ποδηλάτου: “ΠοδηΛάτρεις” και το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πανσέληνο του Μαΐου με εξαιρετική επιτυχία.
Φέτος, η πανσέληνος τυγχάνει να είναι μία μέρα πριν από τις εκλογές. Ετσι, εκατοντάδες νέοι και νέες, μικροί μα και μεγάλοι, θα κατακλύσουν το κέντρο της πόλης με τα ποδήλατά τους. Πέρυσι, στο παιχνίδι συμμετείχαν περισσότεροι από 700 πολίτες. Το ίδιο αναμένεται και φέτος.
Το “5ο επεισόδιο” του παιχνιδιού έχει τίτλο: “Ο πόλεμος των άστρων”. Ολοι οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς απ’ όπου θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Πρώτοι θα αναχωρήσουν οι “δάσκαλοι” και οι κινηματογραφιστές καθώς θα γυριστεί και ταινία μικρού μήκους.
Και, αμέσως μετά, οι συμπαίκτες θα ξεκινήσουν “τη φεγγαροποδηλατάδα - κυνηγητό” των διασκορπισμένων δασκάλων με σκοπό να τους πάρουν τα γράμματα, για να συμπληρώσουν λέξεις που θα καταθέσουν σε ειδικές κάλπες για να συμμετάσχουν στην κλήρωση. Οσες περισσότερες λέξεις συμπληρώσουν, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν να είναι οι νικητές.
Και τα έπαθλα θα είναι ποδήλατα και αξεσουάρ ποδηλάτου.
Οι οδηγίες και κατευθύνεις του παιγνιδιού θα δίδονται μέσα από τη σύμπραξη τριών τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών: Δίκτυο 91,5, D Code 96,2 και Κρήτη Fm 101,5. Πληροφορίες παρέχει και ο ιστότοπος των Ποδηλατρών: www.podilatreis.gr
Θα είναι μια διαφορετική βραδιά.Οχι προεκλογική. Μα βαθιά νεανική και ανθρώπινη.
(Χανιώτικα νέα - 5/5/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/96238-akrobasies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου