Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η μεταφορά των μαθητών στην Κρήτη

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Τη σχολική χρονιά που πέρασε απασχόλησε την επικαιρότητα το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Το θέμα αυτό, δεν πρέπει να βρει απροετοίμαστη την Πολιτεία κατά το ερχόμενο σχολικό έτος. Αντίθετα, πρέπει να απασχολήσει όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι μαθητές να μεταφέρονται απρόσκοπτα, από και προς τα σχολεία τους.
Ενα πρώτο βήμα έγινε σε χθεσινή παγκρήτια σύσκεψη στο Ηράκλειο. Προήδρευσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θανάσης Καρούντζος, ο οποίος ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό θα κλείσει σε όλη την Κρήτη μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στη συνάντηση κατέστη σαφές ότι το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι αρμοδιότητα που ανήκει στον πρώτο βαθμό της Αυτοδιοίκησης και η αρμοδιότητα αυτή θα παραμείνει στους Δήμους, από την πλευρά των οποίων τονίστηκε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να "απεμπολήσουν" το συγκεκριμένο έργο, αρκεί να υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση από πλευράς Πολιτείας.
Εδώ, όμως, βρίσκεται και η λέξη - κλειδί, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση.
Και αυτό οφείλει η Πολιτεία να το τηρήσει.
Η χθεσινή σύσκεψη έγινε μετά από προτροπή του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Τώρα, δεν μένει παρά να διαθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών τις αναγκαίες πιστώσεις. Εγκαιρα. Και όχι εκπρόθεσμα. Διότι λεφτά δεν μπορεί να μην υπάρχουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.
(Χανιώτικα νέα - 12/7/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/101845-entos-ektos-kai-epi-t-auta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου