Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τα Χανιά της φιλοξενίας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Τα Χανιά αποτελούν και το φετινό καλοκαίρι νούμερο ένα προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες, Ελληνες και ξένους.
Σ' αυτό συμβάλλουν τα μέγιστα οι πτήσεις εταιρειών χαμηλού κόστους από και προς το αεροδρόμιο Χανίων. Αλλά και τα όχι λίγα αφιερώματα στις ομορφιές του τόπου μας από Μ.Μ.Ε. όλου του κόσμου. Ακόμα και ένα από τα πιο μεγάλα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αυτό της Γεωλογικής Εταιρείας Αμερικής, με αφορμή κάποιες έρευνες, στο πρωτοσέλιδό του έχει φωτογραφία της παραλίας του Μπάλου.
Δεν είναι, όμως, μόνον οι ομορφιές. Είναι και η φιλοξενία που απολαμβάνουν οι επισκέπτες, οι οποίοι επιστρέφοντας στις πατρίδες τους γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές του τόπου μας.
Και, φυσικά, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο τουρισμός έρχεται όχι μόνο να δώσει πνοή στην τοπική οικονομία, αλλά και να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στη δύσκολη αυτή εποχή.
Ομως, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε ο Νομός Χανίων να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όλο τον χρόνο.
Οπως: Η ανάδειξη των  μνημείων, που δεν είναι λίγα, η ανάδειξη του ορεινού όγκου, η καλύτερη προβολή της κρητικής διατροφής, αλλά και των γαστρονομικών προορισμών, δεδομένου ότι από τα Κεραμειά μέχρι την Κίσαμο και από το Σέλινο μέχρι τα Σφακιά και τον Αποκόρωνα, αλλά και μέσα στα Χανιά, χιλιάδες επισκέπτες απολαμβάνουν τα προϊόντα της κρητικής γης.
Για να πετύχουν, όμως, οι όποιοι σχεδιασμοί δεν πρέπει να αγνοούνται οι μόνιμοι κάτοικοι. Διότι ένας τόπος, όταν είναι όμορφος για τον μόνιμο κάτοικό του, εκ των πραγμάτων θα είναι γοητευτικός για τον επισκέπτη του.
Τα Χανιά, λοιπόν, είναι εδώ. Και αυτό το καλοκαίρι. Κοσμοπολίτικα, γοητευτικά, ρομαντικά. Και πάντα φιλόξενα.
(Χανιώτικα νέα - 11/7/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/101745-entos-ektos-kai-epi-t-auta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου