Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Για το λιμάνι της Σούδας

«Διαδρομές στο φως του Απόλλωνα» ονομάζεται το έντυπο για τα ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας που εξέδωσε η Ενωση Λιμένων Ελλάδος και μας έστειλε το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων.
Στις σελίδες 10 και 11 του συγκεκριμένου εντύπου περιλαμβάνεται το λιμάνι της Σούδας, ενώ δημοσιεύονται και φωτογραφίες από το παλιό λιμάνι των Χανίων, αλλά και από άλλες περιοχές τουριστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, όπως η αρχαία Απτέρα.
Στο κείμενο για το λιμάνι της Σούδας επισημαίνεται η ασφάλεια «που παρέχει στα πλοία σε κακές καιρικές συνθήκες» και ότι δέχεται πλοία μεγαλύτερα των 300 μέτρων, ενώ οι προβλήτες του έχουν βάθος μέχρι 12 μέτρα.
Στο έντυπο συνεργάστηκε το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, αντιπροσωπία του οποίου συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος για θέματα κρουαζιέρας.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Γιώργος Πρωιμάκης, ανέφερε χθες στα "Χ.Ν." ότι από τη συνεδρίαση δεν προέκυψε κάτι σημαντικό, επεσήμανε, ωστόσο, ότι αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό για το λιμάνι της Σούδας είναι ο σχεδιασμός της Υπηρεσίας, για τα έργα που πρόκειται να εκτελεστούν εκεί τα επόμενα χρόνια.
Αναλυτικότερες ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.
Ευχής έργο θα είναι το λιμάνι της Σούδας να αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό, γεγονός το οποίο, αν συμβεί, θα οδηγήσει στην αναβάθμιση - αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας, που τόσο αναγκαία είναι σε τούτη την περίοδο της έντονης κρίσης.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 3/7/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου