Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Για την εκπαίδευση

Εξαιρετικά σημαντικό γεγονός η διάκριση Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κρήτης. Οπως δημοσιεύτηκε στα "Χανιώτικα νέα" (23-8-2012) στην πρώτη θέση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας παραμένει το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σύμφωνα με παγκόσμια αξιολόγηση, ενώ θετική είναι η αξιολόγηση και για το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σε σύνολο 23 Α.Ε.Ι., το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στην 5η και το Πολυτεχνείο στην 11η θέση.
Στον παγκόσμιο χάρτη των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, το Τ.Ε.Ι. Κρήτης βρίσκεται στο 10 - 14% της παγκόσμιας κατάταξης, το Πανεπιστήμιο στο 3% των Ιδρυμάτων του κόσμου και το Πολυτεχνείο στο 5% - 10% των Α.Ε.Ι. του πλανήτη.
H αξιολόγηση έγινε από το Ισπανικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών CSIC και αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης που δημοσιοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο "Πολιτικές Ανώτατης Εκπαίδευσης", στο οποίο συμμετέχουν Ελληνες ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Πελοποννήσου και Αιγαίου.
Ετσι, μέσα στη θολούρα της εποχής, έρχεται αυτή η είδηση να μας γεμίσει με αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Γιατί τόσο στα Α.Ε.Ι. του νησιού όσο και στο Τ.Ε.Ι. συντελείται σημαντικό ερευνητικό έργο, ενώ ανοίγονται νέοι δρόμοι για καθηγητές, αλλά και απόφοιτους, στον χώρο των επιστημών. Και γιατί πρέπει, επιτέλους, να λέγονται και τα καλά. Και εις ανώτερα λοιπόν...
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 29/8/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου