Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Και ο απλός κόσμος;

Το τείχος του Βερολίνου λέγεται ότι "έπεσε" χθες σε σχέση με την Ελλάδα καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε, σύμφωνα με την ανταπόκριση της εφημερίδας "Το Βήμα", με ένα πιο φιλικό ύφος, απ’ ό,τι την είχαμε συνηθίσει, έναντι του Ελληνα πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.
Μάλιστα, μετά τη συνάντηση όλοι στην ελληνική αποστολή λέγανε ότι οι σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας εισήλθαν σε άλλο δρόμο και τέθηκαν άλλες βάσεις, πιο σταθερές, ενώ ο κ. Σαμαράς άκουσε με ικανοποίηση την κυρία Μέρκελ να τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Αυτό, όμως, φαίνεται πως ήταν και επιθυμία του προέδρου των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα. Οπως μετέδωσαν χθες οικονομικές ιστοσελίδες, ο καθηγητής Οικονομίας και στέλεχος του American Enterprise Institute, Ντέσμοντ Λάχμαν, σε άρθρο του υποστηρίζει ότι «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από τις εκλογές Νοεμβρίου, είναι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ» καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα οδηγούσε σε ντόμινο εξελίξεων και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, επιταχύνοντας μια ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, που, με τη σειρά της, θα ταρακουνούσε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η δε «Ουάσιγκτον Ποστ» προέβαλε στην ιστοσελίδα της τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, σημειώνοντας ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται «χρόνο να αναπνεύσει» και ότι η κα Μέρκελ δήλωσε πως η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στο ευρώ.
Εως εδώ καλά. Αναμενόμενα, λίγο - πολύ, όλα αυτά.
Ούτε λόγος, όμως, για τα μέτρα που κάνουν τους Ελληνες πιο φτωχούς και οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην ανεργία και στην αβεβαιότητα. Οχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αλλά, επιτέλους, πότε θα νοιαστούν οι πολιτικοί για τον απλό αυτό κόσμο; Δεν βλέπουν ότι σπέρνουν ανέμους;  
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 25/8/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου