Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

"Εφυγε" ένας αγαπητός Χανιώτης

Το νήμα της ζωής του έκοψε χθες (28/9/2012) ένας 73χρονος Χανιώτης στην παραλία του Κουμ Καπί.
Τραγικός αυτόχειρας ο Γιάννης Ποντικάκης, γνωστός κυρίως στους κατοίκους και θαμώνες της παλιάς πόλης στην οποία διέμενε και εκινείτο.
Η ζωή του ήταν μεταξύ Χανίων και Αθήνας στην οποία διέμενε επί πολλά χρόνια πριν επιστρέψει στα Χανιά για να εγκατασταθεί στη συνοικία της Σπλάντζιας όπου κατοικούσε. Τον χώρο του επί της οδού Μελχισεδέκ στη Σπλάντζια τον είχε μετατρέψει σε αίθουσα τέχνης και τον διέθετε δωρεάν σε καλλιτέχνες για εκθέσεις και προβολές. Στην αίθουσα "Ιωαν. Μελχισεδέκ ΙΙΙ", όπως έγραφε η ταμπέλα, είχαν φιλοξενηθεί αρκετές εκθέσεις νεών καλλιτεχνών και εικαστικών δημιουργών, ενώ είχαν οργανωθεί και προβολές ανεξάρτητων ταινιών. Παράλληλα, ο ίδιος χώρος αποτελούσε και μια σπάνια βιβλιοθήκη με ελληνικά και ξένα βιβλία.
Λάτρης επίσης των μπαρ, ο 73χρονος είχε δημιουργήσει στα Χανιά τη δεκαετία του ’80 ένα από τα πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη μαγαζιά, το "Τρίτο Μάτι" στην παλιά Σταφιδική, στην οδό Καλλεργών.
Μοναχικός, αλλά πάντα με ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ωραίες ιδέες, ο Γιάννης Ποντικάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ευφυής, ευαίσθητος και με ανατρεπτικό, συχνά, χιούμορ, ο ίδιος κέντριζε το ενδιαφέρον των συνομιλητών του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο 73χρονος ήταν ένας από τους τελευταίους μποέμ.
Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη όσους τον είχαν γνωρίσει.
Ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης από την αυτοψία που πραγματοποίησε χθες το πρωί, διαπίστωσε ότι ο 73χρονος έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 29/9/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/107449-efuge-enas-agapitos-xaniwtis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου