Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τιμές και προϊόντα

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ για το μέλλον εκφράζει η πλειονότητα των κατοίκων της Κρήτης, σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά "Χανιώτικα νέα". Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, όταν και οι Κρητικοί γίνονται ολοένα και φτωχότεροι; Και όταν είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, όπως εκτιμούν και όσοι απάντησαν στην έρευνα.
ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ της έρευνας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά το κόστος ζωής το οποίο αυξάνεται και μαζί με αυτό οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών. Οι οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών θα αυξηθούν στο επόμενο διάστημα.
ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ αυτό, όμως, πρέπει να απασχολήσει τόσο τους πολίτες, όσο και την πολιτεία. Τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους απλούς καταναλωτές.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ τη στιγμή κατά την οποία οι μισθοί μειώνονται και οι φόροι αυξάνονται να μη μειώνονται οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης. Να χρειάζεσαι τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα για προϊόντα απαραίτητα στην καθημερινότητά σου. Τόσο σε είδη ένδυσης και διατροφής όσο και στα καύσιμα που είναι απαραίτητα για τις μετακινήσεις μας.
ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, λοιπόν, της εποχής μας πρέπει να είναι και αυτό: Να πέσουν οι τιμές ώστε να γίνει καλύτερη, έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο, η διαβίωση του πολίτη. Και, φυσικά, να αγοράζουμε ελληνικά. Να στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ξενόφερτα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 24/10/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου