Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Χαριστική βολή

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Το καλοκαίρι καλά κράτει. Σαν να μας λυπήθηκε ο Θεός όταν «έμαθε» ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα φτάσει σε απλησίαστες τιμές και αποφάσισε να μη χειμωνιάσει, αλλά να παρατείνει τις υψηλές θερμοκρασίες.
Είναι αλήθεια ότι η εξίσωση των τιμών προς τα πάνω προκαλεί νέα βάρη στον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος χρειάζεται το δικό του… μνημόνιο. Γιατί σα να μη φτάνουν τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα, η Εφορία και το "χαράτσι", έρχεται τώρα και το ζήτημα των τιμών στα καύσιμα, αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης, να δώσει τη χαριστική βολή σε εργαζομένους και συνταξιούχους, οι οποίοι δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.
Ηδη, σε συνελεύσεις πολυκατοικιών στα Χανιά οι ένοικοι έχουν αποφασίσει να μην ξοδέψουν χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης. Δηλαδή, να μη λειτουργήσουν τα καλοριφέρ. Και να αντιμετωπίσουν το κρύο με άλλους τρόπους.
Ακόμα, όμως, και οι ίδιοι οι πρατηριούχοι αντιδρούν σε αυτή την κατάσταση.
Την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε προειδοποιητικό αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και να παταχθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.
Στην κινητοποίηση αυτή θα συμμετάσχει, μάλιστα, ο Σύλλογος Βενζινοπωλών Ν. Χανίων.
Οταν, λοιπόν, είναι όλοι μαζί, καταναλωτές και πρατηριούχοι, που και αυτοί φυσικά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα σκληρά μέτρα, οι κυβερνώντες δεν μπορεί να παραμένουν αμέτοχοι. Επιτέλους, ας αφουγκραστούν αυτές τις φωνές. Τούτο επιβάλλει η στοιχειώδης δημοκρατική Παιδεία. Εκτός κι αν ακόμα και αυτή έχει κρυφτεί κάτω από τις επιταγές της τρόικας και του μνημονίου.
(Χανιώτικα νέα - 6/10/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/108026-entos-ektos-kai-epi-t-auta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου