Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ελεύθερο λογισμικό στον Δήμο Χανίων

Θετική η απόφαση του Δήμου Χανίων να εγκαταστήσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα στους υπολογιστές των υπηρεσιών του. Στο σχετικό δημοσίευμα των "Χανιώτικων νέων", σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου, αναφέρεται:
"Δεκάδες χιλιάδες ευρώ πρόκειται να εξοικονομήσει ο Δήμος Χανίων μετά την εγκατάσταση σε όλους τους υπολογιστές των δημοτικών υπηρεσιών του εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού - λογισμικού ανοικτού κώδικα για να καλύψει τις ανάγκες του σε πληροφοριακά συστήματα.
Με την καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία στον τομέα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «εξοικονομούνται σημαντικά χρηματικά ποσά που δαπανούνταν κάθε χρόνο για δικαιώματα εφαρμογών εμπορικού λογισμικού».
Ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου, Ηρακλής Μανδαλιανός επεσήμανε σχετικά ότι το ποσό που πρόκειται να εξοικονομηθεί είναι μεγάλο ανά υπολογιστή και εγκατάσταση και πρόσθεσε σχετικά με το σκεπτικό της πρωτοβουλίας: «Οι λόγοι καταρχάς είναι οικονομικοί γιατί σε αυτή την περίοδο πρέπει να γίνεται εξοικονόμηση πόρων και από την άλλη μεριά πρέπει σταδιακά να εφαρμόζονται τέτοιες πολιτικές που συμβάλλουν στην περεταίρω ανάπτυξη του ανοιχτού λογισμικού. Και ανοιχτό λογισμικό δεν σημαίνει μόνο λογισμικό για τις εν λόγω εφαρμογές αλλά και σε επίπεδο server που "τρέχουν" ανοιχτό λογισμικό και ήδη ο Δήμος έχει τέτοιους. Επίσης, στο μέτρο του δυνατού αν υπάρχουν συμβατές λύσεις ο Δήμος είναι πρόθυμος να υιοθετήσει και σε άλλα πεδία λογισμικού ανοιχτού κώδικα».
Παράλληλα ο κ. Μανδαλιανός υπογράμμισε ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός στην προοπτική συνεργασιών με τις ομάδες ανοιχτού λογισμικού που δραστηριοποιούνται στα Χανιά καθώς και στη συνδιοργάνωση με αυτές τις ομάδες ενημερωτικών εκδηλώσεων σε σχολεία".
Το δημοσίευμα εδώ: http://www.haniotika-nea.gr/110761-%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%20%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%20%CE%A7%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD%20.html
Περισσότερα για το ελεύθερο λογισμικό εδώ: http://acrovasies.blogspot.gr/2012/08/linux-ubuntu.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου