Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Υπέρ των κατοίκων του Κολυμπαρίου ο Ιατρικός Σύλλογος για το ιατρείο

Τη συμπαράστασή του προς τους κατοίκους του Κολυμπαρίου, που ζητούν τη στέγαση του Ιατρείου στον πρώην Αστυνομικό Σταθμό, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου που αρνείται την παραχώρηση του κτηρίου, το οποίο χαρακτηρίζει κατάλληλο σε αντίθεση με εκείνο στο οποίο σήμερα στεγάζεται το Ιατρείο.
Το εν λόγω κτήριο επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Μιλτιάδης  Καστανάκης.
Οπως σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος, «στην τοπική κοινωνία του Κολυμπαρίου Χανίων, έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο πρόβλημα τόσο με ιατρικές όσο και με κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις για την περιοχή. Το Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμβαρίου, το οποίο είναι διθέσιο,  στεγάζεται έως σήμερα σε έναν χώρο, ο οποίος είναι παντελώς ακατάλληλος για τους σκοπούς και τη λειτουργία που πρέπει να έχει ένα Περιφερειακό Ιατρείο. Παλαιό κτίσμα, έλλειψη στοιχειωδών λειτουργικών χώρων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έλλειψη χώρου αναμονής ασθενών και ανεπαρκέστατες εγκαταστάσεις. Οι υπάρχουσες υποδομές δημιουργούν μία εικόνα απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ιατρική περίθαλψη των ασθενών».
Ακόμα τονίζει απευθυνόμενος στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου:
«Το σημαντικό αυτό πρόβλημα είναι γνωστό από πολλών ετών και ήδη από το 2007 το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, διά της Ιατρικής του Υπηρεσίας, συνέστησε μετά από αυτοψία, μεταστέγαση του Ιατρείου σε άλλον χώρο. Ο χώρος, ο οποίος πληροί τα κριτήρια για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ιατρείου, είναι αυτός του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, ο οποίος έπαυσε να λειτουργεί από 6ετίας και το κτήριο παραμένει κενό. Το κτήριο αυτό ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα. Η Εταιρεία σας έχει λάβει μια θέση αντίθετη με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, αντίθετη με το δημόσιο αίσθημα, αντίθετη με την κοινή λογική.
Αναφέρετε σε πρόσφατο (υπ’ αριθμ. 6346/11-10-2012) έγγραφό σας προς το Γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι ακίνητα της αρμοδιότητάς σας «δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν στον Δήμο άνευ ανταλλάγματος», και ότι προσεχώς «θα ξεκινήσουν διαδικασίες για την εκμίσθωση»  του κτηρίου. Επίσης ζητήσατε αστυνομική επέμβαση για να εκκενωθεί το κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού από τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν αρχίσει ήδη την ανακαίνισή του και τη μεταφορά των ειδών του, έως πρότινος, ιατρείου σε αυτό».
Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων «τάσσεται δυναμικά και αταλάντευτα υπέρ του δίκαιου και αυτονόητου αγώνα των κατοίκων του Κολυμβαρίου για τη δημιουργία ενός λειτουργικού Περιφερειακού Ιατρείου σε Δημόσιο χώρο» και καταλήγει απευθυνόμενος στην Εταιρεία: «Η άρνησή σας να λειτουργήσει αυτός ο χώρος ξανά για το Δημόσιο Συμφέρον, όπως επίσης και οι μέθοδοι που χρησιμοποιείτε για να επιτύχετε τους σκοπούς σας (εμπλοκή της Αστυνομίας κατά των φιλήσυχων κατοίκων της περιοχής) αποτελούν πρωτόγνωρες μεθόδους για την εποχή μας και σας καθιστούν αποκλειστικά υπεύθυνους για την πιθανή όξυνση των πνευμάτων. Είμαστε σίγουροι ότι οι ενέργειές σας προέρχονται από ελλιπή ενημέρωση και ευελπιστούμε οτι θα προχωρήσετε σύντομα στην πλέον λογική και σώφρονα λύση του προβλήματος που δημιουργήσατε».
Την ανακοίνωση υπογράφουν για το Δ.Σ. του Συλλόγου, ο πρόεδρος Μ. Καστανάκης και ο γραμματέας Μ. Μαρκάτος.
(Χανιώτικα νέα - 19/12/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου