Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μηνύματα από το... μέλλον

Η σκέψη και αυτόν τον Δεκέμβρη έρχεται στον Δεκέμβρη του 2008 και στη δολοφονία του Αλέξη που έγινε σαν χθες. Στα χιλιάδες παιδιά αυτής της πόλης και στα δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα που βγήκαν, τότε, στους δρόμους να διαδηλώσουν και να φωνάξουν: όχι άλλο αίμα τόσο άδικα, όχι άλλη καταπίεση. Και στο γράμμα των φιλών του Αλέξη, ειδικά το σημείο στο οποίο αναφέρουν: «Υλη παντού, αγάπη πουθενά».
Τον Δεκέμβρη εκείνον είχαν βγει στους δρόμους παιδιά, τα οποία ξέσπασαν. Που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα στους μεγάλους. Σε όλους αυτούς που τα κατακρίνουν ξεχνώντας ότι οι ίδιοι δημιούργησαν τον σημερινό κόσμο. Έναν κόσμο γεμάτο αδικία, φτώχεια, ψέματα και υποσχέσεις. Και ένα αβέβαιο μέλλον.
Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, η Ελλάδα έχει αλλάξει. Δυστυχώς, όχι στην κατεύθυνση των μηνυμάτων που έστειλε η νεολαία εκείνη την εποχή. Η Ελλάδα έχει παραδοθεί άνευ όρων στους… αετονύχηδες του Πλανήτη και η κοινωνία της βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα μέτρα. Τα μηνύματα των νέων εκείνης της εποχής μα και κάθε νέου ανθρώπου που θέλει ένα πιο δίκαιο μέλλον, παραμένουν επίκαιρα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 7/12/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου