Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Και άλλο κούρεμα χρέους

Νέα δικαίωση δανειολήπτη από το Ειρηνοδικείο Χανίων. Αυτή τη φορά το δικαστήριο «κούρεψε» τη δόση την οποία καλείται να πληρώνει ο δανειολήπτης κατά 50%.
Οπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για την υπ' αριθμ. 1/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων με βάση την οποία μειώνεται το ποσό της δόσης του δανειολήπτη κατά 50%. Δηλαδή, με προηγούμενη απόφαση για την ίδια υπόθεση, ο δανειολήπτης καλούνταν να πληρώσει συνολικό ποσό μηνιαίως 514 ευρώ, ενώ με τη νέα απόφαση 275 ευρώ.
Ο δανειολήπτης, που είναι μέλος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθύνθηκε στο δικαστήριο για δεύτερη φορά, όχι για να ρυθμίσει, αλλά για να χαμηλώσει τη μηνιαία δόση του, καθώς υπήρξε σημαντική μείωση στο μισθό του. Η αίτηση κατατέθηκε με τη συνδρομή συνεργαζόμενου με την Ενωση δικηγόρου των Χανίων. Με τη νέα αίτηση υπήρξε η αιτιολογία της ουσιαστικής μείωσης του μισθού του δανειολήπτη. Ως εκ τούτου, ζητήθηκε να τροποποιηθεί η υπ' αριθμ. 397/2011 απόφαση, με μείωση του ύψους των μηνιαίων καταβολών προς τους πιστωτές του.
«Μη διστάζετε»
Η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, κάλεσε για «μια ακόμα φορά, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να μη διστάζουν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010, αλλά και ακόμα να ζητήσουν τη συνδρομή και συμπαράσταση της Ενωσης, η οποία διαθέτει έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, από εθελοντές, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του».
Επίσης ζήτησε «από τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να κατανοήσουν ότι και σε περίπτωση μείωσης των εισοδημάτων τους, με εμφάνιση αδυναμίας πληρωμής της δόσης του χρέους που έχει αποφασιστεί από το δικαστήριο, προκειμένου να αφήσουν δόσεις απλήρωτες και να αφήσουν να αναβιώσει το παλιό χρέος τους, έχουν το δικαίωμα να έρθουν στο Ειρηνοδικείο και να αιτήσουν τροποποίηση της αρχικής απόφασης, σύμφωνα με τα νέα οικονομικά τους δεδομένα».
(Ελευθεροτυπία - 18/1/2013)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=336830

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου