Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση αφίξεων στο αεροδρόμιο Χανίων


Αύξηση της τάξεως του 3,9% σημείωσαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2012 σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2011.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) επικαλούμενη την έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Χανίων το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2012 κατά το πρώτο εξάμηνο του αφίχθησαν 603.611 επισκέπτες έναντι 581.062 το ίδιο διάστημα του 2011.
Την ίδια ώρα, από τα στοιχεία της Ερευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ προκύπτει ότι στο σύνολο της χώρας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012, οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 5,2%, σε σύγκριση με αυτές της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., «οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (90,0%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012 μείωση που κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το σύνολο των αφίξεων ήτοι 5,2%, έναντι της περιόδου Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2011, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση 8,3%. Σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Πολωνία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, και τη Ρωσία. Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (13,1%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (12,6%) και η Γαλλία (6,6%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Αμερική ενώ αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από χώρες της Ασίας.
Στην ανάλυση των στοιχείων, κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι σημαντικές αφίξεις γίνονται αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, κατά την παραπάνω περίοδο, είναι το Αεροδρόμιο Αθηνών (15,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (13,8%) και της Ρόδου (10,7%)».
(Χανιώτικα νέα - 24/1/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/114727-auksisi-afiksewn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου