Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εγκρίνεται μία στις τέσσερις αιτήσεις για τη βιολογική γεωργία στην Κρήτη

Η γραφειοκρατία καθυστερεί την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Κρήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 1.500 αιτήσεις Κρητικών παραγωγών για την ένταξή τους στη βιολογική γεωργία έχουν εγκριθεί μόλις 400.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία, ύστερα από χθεσινή σύσκεψη στο Ηράκλειο, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει τις λίγες μέχρι τώρα εγκρίσεις «σε ασάφειες στην υφιστάμενη νομοθεσία, σε αδυναμία συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων, που σε συνδυασμό με τις υποστελεχωμένες αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες δημιουργούν σε πολλές περιπτώσεις αξεπέραστα προβλήματα στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων».
Παράλληλα, ζητεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άμεσες λύσεις στα προβλήματα που «φρενάρουν» την ένταξη παραγωγών στη βιολογική γεωργία - κτηνοτροφία και, ειδικότερα, την επίλυση άμεσων ενδοϋπηρεσιακών προβλημάτων που αφορούν τα προγράμματα της βιολογικής γεωργίας και την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου επισκέφθηκε τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου