Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Είδες ο... ΟΓΑ;

Εργάτες της γης οι αγρότες μας. Ανθρωποι του μόχθου οι οποίοι με ήλιο, αλλά και με κρύο, είναι εκεί. Στις καλλιέργειές τους. Στα χωράφια τους. Στον αγώνα.
Θεματοφύλακες της παράδοσης οι ίδιοι, αλλά και άτομα που κρατάνε ζωντανή την ύπαιθρο μέσα σε αυτούς τους αντίξοους καιρούς.
Ποια είναι, όμως, η ανταμοιβή τους από την Πολιτεία; Μία μικρή σύνταξη του Ο.Γ.Α. Μια σύνταξη που δεν φτάνει πια ούτε για τα αναγκαία. Και για την οποία, για όσους δεν πρόλαβαν να απογραφούν ή δεν είχαν ενημερωθεί για αυτή τους την υποχρέωση, υπάρχει ο κίνδυνος διακοπής!
Ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αναστέλλεται από την 1η Φεβρουαρίου η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. που δεν απογράφηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. διαπιστώθηκε ότι 12.792 άτομα δεν απογράφηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Πάντως, ο Ο.Γ.Α. διευκρινίζει ότι όσοι συνταξιούχοι δεν απογράφηκαν θα έχουν τη δυνατότητα απογραφής μόνο στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. από 15 Ιανουαρίου αιτιολογώντας τους λόγους της μη έγκαιρης απογραφής τους.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ο.Γ.Α. τονίζει πως η καταβολή της σύνταξής τους θα ανασταλεί και θα επαναχορηγηθεί μετά από τον απαιτούμενο έλεγχο.
Ας σπεύσουν, λοιπόν, τυχόν δικαιούχοι του Ο.Γ.Α. που το ξέχασαν ή το αγνόησαν να απογραφούν. Για να μη ταλαιπωρηθούν και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παίρνουν τη σύνταξή τους!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 9/1/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου