Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Γλίτωσαν από το τσιμέντο οι Αγιοι Απόστολοι

Στην εποχή τού «όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται», νίκη για τη χανιώτικη κοινωνία μπορεί να θεωρηθεί η παραχώρηση της παραλίας των Αγίων Αποστόλων στον Δήμο Χανίων και τους δημότες του. Πρόκειται για έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής, κοντά στην πόλη των Χανίων, που γλίτωσε από την τσιμεντοποίηση, χάρη στην εγρήγορση φορέων και κατοίκων, που δεν επέτρεψαν σε ΕΟΤ - ΕΤΑ την εκποίηση της περιοχής.
Η συγκεκριμένη περιοχή-παραλία των Αγίων Αποστόλων όχι λίγες φορές είχε κινδυνέψει με εκποίηση σε ιδιώτες, γεγονός που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Χθες, υπογράφτηκε η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του ακινήτου των Αγίων Αποστόλων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (Ετ.Α.Δ.) στο Δήμο Χανίων. Ετσι, η περιοχή συνολικής έκτασης 456 στρεμμάτων θα παραμείνει ελεύθερη για κάθε πολίτη και επισκέπτη του τόπου.
Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή περιλαμβάνει την προστασία και ανάδειξη των Αγίων Αποστόλων σε «περιβαλλοντικό, οικολογικό, πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο του Δήμου, με τη συνεργασία επιστημονικών φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του τόπου».
«Ιστορική ημέρα για το Δήμο Χανίων» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης τη χθεσινή. Η παράδοση του φακέλου και των στοιχείων του ακινήτου των Αγίων Αποστόλων στο Δήμο Χανίων έγινε από κλιμάκιο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (Ετ.Α.Δ.) με επικεφαλής τον διευθυντή Διαχείρισης Περιουσίας της Ετ.Α.Δ. Μανώλη Βαλσαμή, παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου απ' όλες τις παρατάξεις και υπηρεσιακών παραγόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου