Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ξενοδόχοι Χανίων: "Οχι" αυτοκίνητα στο παλιό λιμάνι

Υπέρ της οριστικής απαγόρευσης της στάθμευσης αυτοκινήτων στο παλιό λιμάνι, τάσσεται η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.
Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης, Μανώλης Χ. Γιαννούλης και ο γραμματέας Κυριάκος Ε. Παπαδάκης, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Με αφορμή την απόφαση που ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης για την οριστική απαγόρευση της στάθμευσης των αυτοκινήτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη του ενετικού λιμανιού των Χανίων, με στόχο την προστασία και ανάδειξη του αρχιτεκτονικού μνημείου της πόλης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι στηρίζουμε την απόφαση αυτή».
Ακόμα επισημαίνεται:
«Ως Eνωση είχαμε ζητήσει 2 φορές, να απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων μέσα στο Ενετικό λιμάνι, διότι ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο χάνει την αξία του, ενώ παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες αναρωτιούνται για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η υποβάθμιση.
Oπως ανέφερε και ο κ. Πρωτοπαπαδάκης σε σχετική ανακοίνωσή του, είναι απαίτηση της κοινωνίας των Χανίων στο λιμάνι να μην υπάρχουν αυτοκίνητα και ο κόσμος να μπορεί επιτέλους να κυκλοφορεί όλες τις ώρες πεζός από το μεσημέρι έως το βράδυ, χωρίς να έχει οποιαδήποτε αισθητική όχληση.
Ως Ενωση θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό, θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας αλλά σίγουρα θα βοηθήσει και στην τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας.
Ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και χαιρετίζουμε κάθε έμπρακτη απόδειξή του».
Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση οριστικής απαγόρευσης της στάθμευσης αυτοκινήτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη του ενετικού λιμανιού των Χανίων ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, με στόχο, όπως ανέφερε, την προστασία και ανάδειξη του αρχιτεκτονικού μνημείου της πόλης.
Ωστόσο, η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή τους επόμενους δύο μήνες, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, ο έλεγχος θα γίνεται από το Λιμενικό και τα πρόστιμα θα είναι 'τσουχτερά' καθώς θα ξεκινούν από 200 ευρώ.
Οπως έγραψαν τα "Χ.Ν.", το περασμένο Σάββατο, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης γνωστοποίησε ότι θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλατεία έξω από το παλιό Τελωνείο, σε προβλήτες καθώς και περιμετρικά της παραλιακής ζώνης του λιμανιού, ενώ τα αυτοκίνητα θα παρκάρουν μόνο στο οργανωμένο πάρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου που βρίσκεται ανατολικά, δίπλα στην οδό Δευκαλίωνος, στο οποίο προσεχώς οι θέσεις πρόκειται να αυξηθούν.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν για τον εφοδιασμό των καταστημάτων του ενετικού λιμένα με πρόσβαση από τις 7 έως τις 11 το πρωί.
Επίσης, ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν για οχήματα άμεσης ανάγκης, για τους ιδιοκτήτες σκαφών καθώς και για τους αμαξάδες του παλιού λιμανιού.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/2/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/116235-oxi-autokinita-sto-palio-limani/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου