Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δράσεις για στήριξη ανέργων στα Χανιά

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη ανέργων ανέλαβε ο Δήμος Χανίων.
Ηδη, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, «σε εξέλιξη βρίσκονται τα σεμινάρια ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης που οργανώνει το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάπτυξη - ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων. Οι υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής παρέχονται από εξειδικευμένο σύμβουλο απασχόλησης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 (μετά από ραντεβού) και αφορούν στις ενότητες:
• Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος (CV) με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο.
• Τεχνικές προσέγγισης της αγοράς εργασίας.
• Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αναζήτηση απασχόλησης.
• Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων (Οδ. Υψηλαντών & Καραϊσκάκη γωνία, Χανιά, 73135) στο τηλέφωνο 2821341766 (αρμόδιοι υπάλληλοι: Πόπη Μαζοκοπάκη, Γιώργος Μουριζάκης).
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Ο.Α.Ε.Δ.
Για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του τοπικού Ο.Α.Ε.Δ. και του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Χανίων συζήτησαν χθες ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων Γαβριήλ Κουρής και ο διευθυντής του Κ.Π.Α. - Ο.Α.Ε.Δ. Χανίων Γιώργος Μεντάκης, στο πλαίσιο συνάντησης που έλαβε χώρα στα γραφεία της Υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ.
Οπως επισημάνθηκε η ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο μερών μπορεί να αποφέρει χρήσιμα αποτελέσματα στον τομέα της απασχόλησης, της εργασιακής συμβουλευτικής και της πληροφόρησης των ανέργων σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρής πρότεινε να υπάρξει υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων και Ο.Α.Ε.Δ. στη βάση των πεδίων που μπορούν να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις από τους δύο Φορείς καθώς, όπως σημείωσε, «η δικτύωση των Ο.Τ.Α. με θεσμοθετημένους Φορείς προώθησης της απασχόλησης κρίνεται απόλυτα αναγκαία ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες», πρόταση την οποία ο διευθυντής του Ο.Α.Ε.Δ. θα αποστείλει στην κεντρική διοίκηση του Οργανισμού για να εξεταστεί.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουρής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον διευθυντή και τα στελέχη του Ο.Α.Ε.Δ. για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της νέας Υπηρεσίας του Δήμου τονίζοντας πως αυτή έρχεται «να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς αυτές, υποβοηθώντας και υποστηρίζοντας το έργο τους».
ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Παράλληλα, ο κ. Κουρής, ανακοίνωσε πως έως τα τέλη του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί από τον Δήμο η κατασκευή της νέας, ειδικής ιστοσελίδας του Γραφείου Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης, στην οποία και θα αναρτώνται όλες οι προσφερόμενες θέσεις από δημόσιους Φορείς, Φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Εκπαίδευσης, κ.ά., σε επίπεδο Ν. Χανίων, αλλά και Περιφέρειας Κρήτης. Ηδη λειτουργεί η σελίδα του Γραφείου στο Facebook στη δ/νση: www.facebook.com/ergasiaChania
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 15/2/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/116031-draseis-gia-stiriksi-anergwn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου