Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

"Πολυδράση" ευθύνης στα Χανιά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Σπουδαίο μήνυμα αλληλεγγύης στέλνουν εκπαιδευτικοί από τα Χανιά της Κρήτης, οι οποίοι συγκρότησαν την ομάδα «Πολυδράση», μέσω της οποίας υλοποιούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήριο.
Μάλιστα, η «Πολυδράση» αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη δεν έχει ηλικία! Τα μέλη της είναι περίπου 40 εκπαιδευτικοί κάθε ηλικίας. Νέοι και αδιόριστοι ως επί το πλείστον, αλλά και αρκετοί συνταξιούχοι. Υπάρχουν όμως και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην ομάδα. Ολους τούς ένωσε η αγάπη για τα παιδιά και τη γνώση και η διαπίστωση ότι υπάρχουν οικογένειες οι οποίες στην Ελλάδα της κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν για τα φροντιστήρια των παιδιών.
Τα μαθήματα της «Πολυδράσης» γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων σε συνεργασία με το διευθυντή του σχολείου Αντώνη Αθανασάκη, στο 1ο ΕΠΑΛ για μαθητές Λυκείου, αλλά και στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο στον Κουμπέ.
Ιδρυτικό μέλος και στις «ψυχές» της «Πολυδράσης» η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κατερίνα Βαρανάκη, μας λέει ότι την ενισχυτική διδασκαλία παρακολουθούν δεκάδες μαθητές.
Στις δραστηριότητές της δεν περιλαμβάνεται μόνον η πραγματοποίηση μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Χανίων. Είναι επίσης, η διδακτική στήριξη των μαθητών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, η πραγματοποίηση διαλέξεων σχετικά με τη σωματική και την ψυχική υγεία, αλλά και ο πολιτισμός. Οπως μας λέει η κ. Βαρανάκη, έχουν δημιουργηθεί κινηματογραφική αλλά και θεατρική ομάδα η οποία ετοιμάζεται να ανεβάσει παράσταση.
Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου, Αντώνης Αθανασάκης, μας λέει ότι «όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες που επικρατούν και τα τρομακτικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που βιώνουν οι οικογένειες και οι μαθητές μας» και τονίζε: «Η ιδέα για την ενισχυτική διδασκαλία ξεκίνησε από τους νέους, αδιόριστους, εκπαιδευτικούς και εμείς αναλάβαμε να το οργανώσουμε σε συνεργασία με την "Πολυδράση"».
Να σημειώσουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μπορούν να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση poly drasi.chania@gmail.com ή με τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό Κατερίνα Βαρανάκη στα τηλέφωνα: 28210-98250 και 6973434537.
(Ελευθεροτυπία - 8/3/2013)
Link: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=349110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου