Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τοκογλύφοι

Μπορεί οι εξελίξεις στην Κύπρο να είναι δραματικές μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, ωστόσο ο ευρωπαϊκός Βορράς, πέτυχε να κλονίσει την εμπιστοσύνη όλων των Ευρωπαίων πολιτών στη λεγόμενη εγγύηση των καταθέσεων.
Χθες, μάλιστα, μεταδόθηκε ότι υπό το φως των καταιγιστικών εξελίξεων στην Κύπρο, το 54% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στη Γερμανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.
Αντιθέτως, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ το 26% ανησυχεί πολύ και το 41% λιγότερο για τις αποταμιεύσεις του.
Επιτέλους, ο παραλογισμός έχει και το… όριό του. Αν οι δανειστές των κρατών που έχουν ανάγκη, δεν λειτουργήσουν με κανόνες ευρωπαϊκής αλληλεγγύης αλλά επιμείνουν να συμπεριφέρονται σαν στυγνοί τοκογλύφοι, τότε βάζουν οι ίδιοι μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης που "κτίστηκε" κάτω από άλλες ανάγκες και με εντελώς διαφορετικούς σκοπούς.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 27/3/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου