Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Φρούτα για ευπαθείς ομάδες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων

Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει ο Δήμος Χανίων μέσα από τη λειτουργία του δικού του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην οδό Περίδου 27, στο κέντρο της πόλης, που παρέχει είδη διατροφής, αλλά και ατομικής υγιεινής σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο των δράσεων για τη στήριξη και ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι εθελοντές της ομάδας Περιβάλλοντος και οι Εθελοντές του Παντοπωλείου συνέλεξαν πορτοκάλια και γκρέιπ φρουτ από στρεμματική έκταση του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.
Στη συνέχεια και σε συνεργασία με το προσωπικό και φιλοξενούμενους του Δημοτικού Γηροκομείου, παρασκεύασαν γλυκά κουταλιού, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Δράση εθελοντών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων
 Δράση εθελοντών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων 
Με ανακοίνωσή του το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων ευχαρίστησε θερμά το «Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών για την ευγενική παραχώρηση, καθώς και τους εθελοντές για τη σημαντική στήριξη που προσφέρουν στο Παντοπωλείο».
Τα στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου επισημαίνουν ότι χωρίς τη βοήθεια του κόσμου και φορέων και τη συνεχή προσφορά τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα μένουν άδεια. Και συνεχίζουν: «Μην αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Μην αφήσουμε κανέναν δίπλα μας να στερείται τα απαραίτητα.
»Ολοι μας, σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, μπορούμε να βοηθήσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, συμμετέχοντας εθελοντικά ως άτομα, ομάδες ή επιχειρήσεις/εταιρείες με προσφορά ειδών ή εργασίας».
Οι εθελοντικές προσφορές μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:
* Είδη πρώτης ανάγκης (είδη διατροφής, είδη ατομικής υγιεινής, οικιακά είδη καθαρισμού κ.λπ.).
* Εθελοντική εργασία.
Σύμφωνα με το Δήμο Χανίων, στόχος της δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την παροχή δωρεάν τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει προϊόντα στους κοινωνικά ευπαθείς δικαιούχους του, σε ικανοποιητική ποσότητα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για την κάλυψη των αναγκών τους. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 28213 - 41691 / 2821 3 - 41626.
(Ελευθεροτυπία - 15/3/2013)
Link: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=15/03/2013&id=350912

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου