Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Θετικές ειδήσεις

Ζητούμενο είναι πολλές φορές οι ευχάριστες ειδήσεις. Οχι ότι δεν υπάρχουν. Αλλά επισκιάζονται, όχι σπάνια, από τις θλιβερές. Αυτές των μέτρων, των μνημονίων, της φτώχειας.
Κι όμως, δεν υπάρχει μόνο αυτή η όψη στην κοινωνία. Δύο γεγονότα από την τοπική ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, που έγιναν γνωστά μέσα από ρεπορτάζ του συναδέλφου Γιώργου Κώνστα, πράγματι ξεχωρίζουν.
Το ένα είναι η είδηση για τον κρίταμο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στα "Χανιώτικα νέα" του περασμένου Σαββάτου, στην ετήσια έκθεση αγροτικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο φυσικού προϊόντος δόθηκε για τον κρίταμο των Χανίων, που μαζεύτηκε από τις γυναίκες της Παλιόχωρας και πωλείται από τον κ. Κώστα Κουμαδωράκη. Στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Plauen της Γερμανίας, ο συσκευασμένος κρίταμος πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των φυσικών προϊόντων λόγω «της πολυπλοκότητας των γεύσεων που αφήνει στον ουρανίσκο» όπως έκρινε η Επιτροπή.
Η δεύτερη είδηση έρχεται από την Κίσαμο όπου οι μαθητές του ΕΠΑΛ, δημιούργησαν μια εικονική - συνεργατική επιχείρηση η οποία ασχολείται με την επεξεργασία θεραπευτικών βοτάνων της κρητικής γης.
Επιτέλους, χρειαζόμαστε θετικές ειδήσεις. Που μας γεμίζουν με χαμόγελο. Και αισιοδοξία!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 27/3/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου