Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Προσφορά σε συσσίτια στα Χανιά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και ο Δήμος Χανίων προχωρούν σε νέες προσπάθειες και δράσεις για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα συσσίτια της μητρόπολης και το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης (μέση), ο πρωτοσύγκελος Δαμασκηνός Λιονάκης και η αντιδήμαρχος Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη στη συνέντευξη Τύπου
Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης (μέση), ο πρωτοσύγκελος Δαμασκηνός Λιονάκης και η αντιδήμαρχος Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη στη συνέντευξη Τύπου
Ετσι ώς τις 17 Απριλίου, μέσα από το πενταψήφιο νούμερο 19454, οι πολίτες μπορούν να στέλνουν SMS γράφοντας τη λέξη «ΠΡΟΣΦΕΡΩ» (με χρέωση 1 ― + ΦΠΑ) και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα μηνύματα θα δοθούν στις παραπάνω κοινωνικές δομές του δήμου και της μητρόπολης. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ενώ ειδικό σποτάκι έχει δημιουργηθεί για την προώθηση της δράσης αυτής: http://www.youtube.com/watch?v=9ΑΚΙ0Op7ctc&feature=youtu.be.
Ολοι μαζί
«Σκοπός μας είναι να ολοκληρωθεί η δράση μέχρι τις 17 Απριλίου, ώστε πριν από τις ημέρες του Πάσχα να ενισχύσουμε τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και να δώσουμε τα χρήματα στο παντοπωλείο και τα συσσίτια», επισήμαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο δημαρχείο Χανίων, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο πρωτοσύγκελος Δαμασκηνός Λιονάκης εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσούλα Χατζηδάκη.
«Πάντα έλεγα ότι κανείς δεν μπορεί μόνος του. Ολοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Και αυτό καλούμαστε για ακόμη μία φορά να πράξουμε. Συνεχίζοντας την καλή συνεργασία, η τοπική εκκλησία και ο Δήμος Χανίων ενώνουμε για ακόμη μία φορά τις δυνάμεις μας, για να βοηθήσουμε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται τη στήριξή μας», τόνισε ο κ. Σκουλάκης και πρόσθεσε:
«Η οικονομική κρίση είναι δυστυχώς πολύ μεγάλη. Κατ' επέκταση η κοινωνική, ακόμα μεγαλύτερη. Και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, καλούμε όλους τους πολίτες, αυτούς που μπορούν, να βοηθήσουν αυτούς που δεν μπορούν. Και δυστυχώς αυτοί που δεν μπορούν αυξάνονται καθημερινά», επισήμανε. Κάλεσε, δε, όποιον θέλει να συνδράμει και σε αυτήν την προσπάθεια του δήμου προσφέροντας λίγη χαρά, τις άγιες ημέρες που έρχονται, σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Ο πρωτοσύγκελος τόνισε ότι η «πενία και η φτώχεια πολλούς τρόπους κατεργάζονται», και αυτή είναι μία νέα μέθοδος προκειμένου να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.
Για την τοπική εκκλησία, είπε ότι «με πολλή αγάπη και σεβασμό συνεργάζεται με όλους τους παράγοντες» και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε το Δήμο Χανίων και προσκαλούμε όλους τους ανθρώπους από το υστέρημά τους με αγάπη και καλοσύνη να συμβάλουν ώστε να ανακουφιστούν συνάνθρωποί μας».
Η κ. Χατζηδάκη ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης και ανακούφισης των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανέφερε ότι προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε 310 οικογένειες με τη δωρεάν εξασφάλιση των βασικών αναγκών τους.
Η αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για τη συμβολή τους στην προώθηση της δράσης αυτής, το σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, ο οποίος αφιλοκερδώς δημιούργησε το τηλεοπτικό σποτάκι, και τον ηθοποιό Αλέξανδρο Λογοθέτη, που επίσης αφιλοκερδώς συμμετείχε.
(Ελευθεροτυπία - 29/3/2013) 
Link: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=353695

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου