Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ψηφιακή μετάβαση δεν επηρεάζει τις πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τεχνικοί

Την ώρα που κάποιοι στο υπουργείο Παιδείας φέρεται να ζητούν αναβολή της ψηφιακής μετάβασης στην Κρήτη μέχρι το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων, τεχνικοί διαβεβαιώνουν ότι η μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών στα σχολεία γίνεται πλέον μέσω δορυφόρου.
Οπως μας ενημέρωσαν ειδικοί επί του θέματος, από το 2002 τα VPI λειτουργούν κατά κανόνα με Δορυφορικά Κάτοπτρα τα οποία, αποτελούνται από ένα κάτοπτρο (διαμέτρου συνήθως 80-90cm) ένα LNB και έναν αποκωδικοποιητή Δορυφορικό ψηφιακό. Διαβεβαιώνουν επίσης ότι δεν επηρεάζεται η μετάδοση των θεμάτων από τη ψηφιακή μετάβαση, δεδομένου ότι τουλάχιστον στα Χανιά, σχεδόν το σύνολο των λυκείων δεν έχει καθόλου εγκατάσταση λήψεως με συμβατική κεραία των Ελληνικών καναλιών.
Οι τεχνικοί πιστεύουν ότι "οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας λόγω ελλιπούς ενημέρωσης στο θέμα αυτό, υπέθεσαν πως η αλλαγή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό σήμα θα επηρέαζε αρνητικά την μετάδοση των θεμάτων κάνοντας πιο δύσκολη την μετάδοσή τους γι' αυτό και ζητούν την αναβολή από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών".
Ας ελπίσουμε λοιπόν, εφόσον δεν συντρέχει πραγματικός λόγος, να μην αναβληθεί η ψηφιακή μετάβαση που ήδη έχει αργήσει στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου