Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Μαρτύριο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
"Αγκάθι" στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης το θέμα του "χαρατσιού" καθώς η τρόικα επιθυμεί τη συνέχισή του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. "Αγκάθι" που, όμως, αντιμετωπίστηκε με μια "μεσοβέζικη λύση".
Αργά το βράδυ, εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης είπε ότι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα αντικατασταθεί από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που, όμως, η είσπραξή του θα γίνεται μέσω ΔΕΗ. Υποστήριξε δε ότι η αντικατάσταση αυτή θα ελαφρύνει τους οικονομικά αδύνατους.
Το ερώτημα, ωστόσο, που περιμένει απάντηση, είναι το πού στο... καλό να βρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τα χρήματα για να συνεχίσουν να πληρώνουν στο κράτος το συγκεκριμένο φόρο ακινήτων μαζί με τη ΔΕΗ;
Τόσα χρόνια εργάζονταν για να στεγάσουν τον εαυτό τους και τώρα αισθάνονται ότι τίποτα δεν είναι δικό τους. Οτι όλα ανήκουν στο κράτος στο οποίο πληρώνουν "ενοίκιο" επειδή τόλμησαν να αποκτήσουν σπίτι.
Δεν έχει περάσει, όμως, πολύς καιρός που η κυβέρνηση δήλωνε ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα και ότι το τέλος ακινήτων θα σταματήσει να σχετίζεται με τη ΔΕΗ.
Δεν το δέχεται αυτό η τρόικα γιατί ξέρει πως από το "χαράτσι" δεν γλιτώνει κανείς ενώ η φοροδιαφυγή απ' ό,τι φαίνεται κάνει... πάρτι.
Τώρα, λοιπόν, περνάμε σε μόνιμο φόρο ακινήτων!
Δεν βλέπουν, ωστόσο, οι κυβερνώντες ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο; Οχι μόνον οι άνεργοι αλλά και οι εργαζόμενοι, ο μισθός των οποίων δεν φτάνει για την κάλυψη βασικών αναγκών.
Μέσα στις επόμενες ημέρες το κλιμάκιο της τρόικας θα επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα για να ελέγξει εάν τηρούνται τα συμφωνηθέντα. Τι πρέπει να περιμένει ο απλός κόσμος; Πόσο πια θα διαρκέσει αυτό το μαρτύριο;
(Χανιώτικα νέα - 4/4/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/118859-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου