Σάββατο 6 Απριλίου 2013

"Η Ελλάδα καινοτομεί!"

Τρεις προτάσεις του ΙΤΕ και δύο του Πολυτεχνείου Κρήτης προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του 2ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Ερευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα καινοτομεί!», που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Eurobank, μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Στο διαγωνισμό υπεβλήθησαν συνολικά 242 προτάσεις, εκ των οποίων 20 προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση.
Οι προκριθείσες προτάσεις του ΙΤΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος, είναι:

* 6193 - ΕΡΕΥΝΑ. «Φωτονικός αισθητήρας για την καταγραφή καταπονήσεων του ανθρώπινου δέρματος σε προσθετικά μέλη και αναπηρικά αμαξίδια» - Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ), Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), με εκπρόσωπο ομάδας τον δρα Σταύρο Πισσαδάκη.

* 4038 - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. «Εύχρηστη συσκευή γενετικών αναλύσεων με τεχνολογία κινητών τηλεφώνων και προοπτική χρήσης στις αναπτυσσόμενες χώρες» - Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), με εκπρόσωπο ομάδας τη συνεργαζόμενη ερευνήτρια και αν. καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δρα Ηλέκτρα Γκιζελή.

* 4656 - ΕΡΕΥΝΑ. «LMNT ΙΙ, φορητή συσκευή λέιζερ για τον ταχύ και άμεσο προσδιορισμό χημικών στοιχείων σε στερεά υλικά» - Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ), Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), με εκπρόσωπο ομάδας τον δρα Παναγιώτη Σιώζο.

Πολυτεχνείο Κρήτης

Οι προκριθείσες προτάσεις από ερευνητικές ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι:

* 5772 - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. «Πράσινα, βιο-εμπνευσμένα, νανο-υλικά για προστασία μνημείων και κτηρίων από τη φθορά» - Εργαστήριο Αναλυτικής και Περιβαλλοντικής Χημείας, Γενικό Τμήμα Πολυτεχνείου Κρήτης, με εκπρόσωπο ομάδας την κ. Αναστασία Βεργανελάκη.

* 6195 - ΕΡΕΥΝΑ. «Φασματική μηχανική υπερ-όραση για έγκαιρη και αναίμακτη διαγνωστική» - Εργαστήριο Ηλεκτρονικής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνείο Κρήτης, με εκπρόσωπο ομάδας τον αν. καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής, κ. Κωνσταντίνο Μπάλα.

Ο Διαγωνισμός «Η Ελλάδα καινοτομεί!» θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013, με τη διαδικασία της ανοιχτής, στο κοινό, προφορικής αξιολόγησης, που συμμετέχει στο 25% της τελικής βαθμολογίας, και την πανηγυρική τελετή βράβευσης στην Αθήνα (Ιούλιος 2013), με την παρουσία εκπροσώπων της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.
(Ελευθεροτυπία - 6/4/2013)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=355776

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου