Σάββατο 6 Απριλίου 2013

"Δεν απειλούμαι";

«Ευτυχώς που έρχεται Σαββατοκύριακο και δεν απειλούμαι», μου είπε χθες το απόγευμα ιδιοκτήτης μικρού καφέ στο κέντρο της πόλης και εγώ ανησύχησα.
Περιμένοντας μια καθησυχαστική απάντηση τον ρώτησα:
- Τι εννοείς; Μήπως ότι, επιτέλους, θα ξεκουραστείς από τους καφέδες;
Και έσπευσε να με καθησυχάσει με άλλον τρόπο:
«Δεν με απειλεί κανείς προσωπικά. Αλλά, εννοώ ότι Σαββατοκύριακα δεν λαμβάνεις λογαριασμούς ρεύματος - χαράτσια, τηλεφώνου κ.ά. Δεν απειλούμαστε από λογαριασμούς».
Και έχει δίκιο! Εκεί φτάσαμε. Να περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούμε όχι μόνο από τη δουλειά, αλλά και από λογαριασμούς που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για κάθε νοικοκυριό.
Και όλα αυτά, ενώ προχθές, λίγο μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών εταίρων ότι το τέλος ακινήτων θα παραμείνει στη Δ.Ε.Η., αλλά με διαφορετικούς συντελεστές, ήρθε η είδηση ότι «αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και μάλιστα σε δύο δόσεις, καταφθάνουν για τους οικιακούς καταναλωτές από τον επόμενο μήνα. Η πρώτη δόση της μέσης αύξησης από τον Μάιο υπολογίζεται σε 2,7% και η δεύτερη σε 5,6% στο τέλος Ιουνίου».
Μετά και από αυτό, δε μένει παρά να μας έρχονται και το Σαββατοκύριακο λογαριασμοί. Για να μας αποτελειώσουν κανονικά. Αλλά, ας μην τους βάζουμε ιδέες... Ικανοί για όλα είναι.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 6/4/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου